Bouman buxus
Image default
Bedrijven

Het gevoel dat we alles moeten vastleggen en posten

De meeste jongeren ervaren veel stress als het gaat om sociale media. Er moet constant nieuwe content gemaakt worden en elk moment dat ze beleven moet worden vastgelegd. De drang om te delen is er als nooit tevoren. We maken meer dingen mee door het kijken naar de telefoon dan door te kijken wat er voor je gebeurt. De meeste jongeren zijn zich niet bewust van dit gedrag, maar het wordt tijd dat hier verandering in komt

 

Hoe komt het dat we deze drang voelen

Een van de grootste triggers is het gevoel van geluk dat we krijgen als iemand onze foto liket. En om dit nog vaker te ervaren moet er dan meer gepost worden. Mensen gaan tot extreme om de perfecte foto te krijgen en als deze niet genoeg likes krijgt kan dat echt heel vervelend zijn. Daarnaast denken wel dat we onze volgens tevreden moeten stellen door vaak te posten, hierdoor zijn we de hele dag bezig met het posten en beoordelen van foto’s.

 

Wat kan je doen

Het beste is om in het nu te gaan leven. Leg de telefoon soms eens weg. Zorg dat je je Samsung hoesje vaker ziet dan het scherm van je telefoon. Het is geen ramp om af en toe eens niks te posten. Door wat minder bezig te zijn met wat andere van jouw foto’s vinden word je ook veel minder kritisch op jezelf. Verspeel geen tijd aan het maken van de perfecte foto van je eten, val gewoon eens lekker direct aan!

 

 

https://www.telefoonhoesje.nl/samsung