Bouman buxus
Image default
Dienstverlening

Het belang van goed steigermateriaal

Wanneer je een bepaalde klus moet uitvoeren waar je een steiger voor nodig hebt, zijn er veel aspecten waar je op moet letten bij het kopen of aanschaffen van een steiger. Je moet vooral letten op welke steiger je precies nodig hebt, hoe hoog moet de steiger zijn en welk steigermateriaal heb je allemaal nodig. In dit artikel laat ik je weten wat het belang van goed steigermateriaal is. Volgens mij kan iedereen zich wel bedenken dat het belangrijk is dat een steiger goed in elkaar zit. Wanneer je bijvoorbeeld een klus moet uitvoeren op een hoogte van 15 meter, wil je niet dat de steiger zo uit elkaar kan vallen. 

Verschillende weersomstandigheden

Wanneer je een klus gaat uitvoeren is het belangrijk dat je weet welke steiger je gaat gebruiken en welke materialen hiervoor nodig zijn. Hoe hoog gaat je steiger zijn en hoeveel materiaal heb je hiervoor nodig. Het is ook heel belangrijk dat je nadenkt of weet wat voor weer het gaat worden tijdens het uitvoeren van de klus wanneer deze zich buiten plaats vindt. Je kunt voor regen bijvoorbeeld aan de zijkant een doorwerktent aanschaffen. De doorwerktent zorgt er namelijk voor dat je geen last hebt van de regen en de steiger droog blijft. Met een doorwerktent heb je niet alleen geen last meer van de regen, maar ook van de wind. Je kunt voor het werken op een dak bijvoorbeeld daksteiger of een schoorsteensteiger aanschaffen. Die zorgt ervoor dat je ook op het dak droog kunt blijven. Het is belangrijk dat je met zulke weersomstandigheden nog steeds je werk goed en veilig kunt uitvoeren. 

Stabiliteit aan de grond

Het kan soms zo zijn dat je bij de klus geen stabiele grond hebt om je steiger op te bouwen. Wanneer dit het geval is kun je een platform, steiger frames of stabilisatoren kopen. Iedereen wilt veilig aan de grond staan toch? 

 

Gerelateerde artikelen

Dit is wat een ingenieur doet!

Doel behalen met een personal trainer

Bestel voordelig kartonnen dozen van de Dozenhal!