Bouman buxus
Image default
Sport

Wat is een sportmassage?

Als je veel sport en daarna vaak last hebt van spierpijn dan is een goede sportmassage in Hengelo echt wat voor jou. Veel topsporters zijn er al bekend mee en kunnen ook niet meer zonder. Een sportmassage is een vrij heftige massage die bedoelt is om de spieren goed soepel te maken of te houden. Het beeld van een massage waarbij er rustig over de huid gegleden wordt klopt hierbij dus niet. In dat geval spreek je meer over een ontspanningsmassage waarbij je volledig tot rust komt. Dat is hierbij niet het geval. In sommige situaties doet een sportmassage in Hengelo soms zelfs pijn, maar dat is alleen maar voor je eigen bestwil.

Wanneer een sportmassage?

Een sportmassage in Hengelo is goed als je je spieren hebt overbelast. De massage brengt weer balans in het lichaam waardoor het herstel sneller gaat en je vlot weer kan sporten. Met overbelaste spieren moet je goed uitkijken. Als je namelijk door blijft trainen kan je permanente schade aan je spieren aanrichten en dit wil je natuurlijk niet. Zorg daarom dat je op tijd rust neemt en je spieren laat uitrusten als je ze overmatig hebt gebruikt. Een sportmassage kan hierbij een mooie aanvulling zijn. Wij masseren bijna alle gebieden van het lichaam. De meest voorkomende zijn de rug, de schouders en de nek.

Ook andere plekken

Daarnaast masseren wij ook de beenspieren en de armspieren. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een sportmassage, maar als je veel met gewichten traint dan kan een massage aan je armen zeker geen kwaad. Het blijkt zelfs zo te zijn dat mensen die regelmatig een sportmassage in Hengelo krijgen beter presteren dan mensen die alles op eigen krachten doen en niet naar hun spieren luisteren. Overbelasting van de spieren uit zich vaak in pijn, maar een klacht die mensen vaak over het hoofd zien is vermoeidheid. Vermoeidheid kan er net zo goed op wijzen dat je nu even rust moet gaan nemen.Gerelateerde artikelen

Snel afvallen bij sportschool in Haarlem

Johan Cruijff