Bouman buxus
Image default
Eten en drinken

Zelf een originele wijnproeverij organiseren

Voor veel mensen zijn alcoholische versnaperingen onmisbaar op een gezellige avond met familie of vrienden en met name bier en wijn mogen hierbij niet ontbreken. De soort wijn kan per avond verschillen, want wanner je voor een speciale avond gaat waarbij je je gaat focussen op de verschillende soorten wijn, dan zul je al snel een exclusieve wijnshop inschakelen om jou te voorzien van mooie verschillende soorten wijnen waarmee je je gasten absoluut kan imponeren. Het proeven van wijnen is een leuke bijkomstigheid op een gezellige avond waarbij je een hapje en drankje in alle gevallen goed kunt combineren.

De proeverij professioneel aanpakken

Wanneer je het proeven professioneel aan wilt gaan pakken, dan is er een speciale methode hoe je de wijnen op de beste manier kunt gaan proeven. Zo is het belangirjk dat je begint met het slurpen, wanneer je de wijn in je mond hebt, vervolgens is het belangrijk om de wijn door je mond heen te behandelen alsof het mondwater is en dit voor ongeveer vier minuten vol te houden, daarna kun je de wijn doorslikken of uitspugen en dat hangt natuurlijk af van de avond die gepland is en de hoeveelheid gevulde wijnglazen die nog op je staan te wachten. Ten slotte kun je voor jezelf gaan bedenken of de smaak overeenkomt met de geur die je vooraf geroken hebt.

Met regelmaat nieuwe wijn ontvangen

Wanneer jij een echte wijnliefhebber bent, dan kan een wijn abbonement wel eens helemaal jouw ding zijn. Dit houdt in dat je in overleg met de leverancier van de wijn gaat bepalen hoeveel wijn je om de zoveel tijd zou willen ontvangen en welke soorten wijn dan jouw voorkeur dragen. Zo heb je een precies goed afgesteld abbonement, zodat je optimaal van je vloeibare liefde kunt genieten en je voldoende kunt afwisselen, maar je niet teveel hebt, waardoor je bijna met tegenzin zou gaan drinken. Daarnaast kun je de kwaliteit bepalen, waardoor je ook de prijs in de hand hebt.

Een thema voor de proeverij

Met of zonder wijn abbonement kun je een leuke proeverij organiseren en daarbij kun je de keuze maken tussen verschillende wijnen die allemaal een andere nationaliteit hebben, om zo de avond een leuk thema te geven en hier ook geschikte hapjes aan toe te kunnen voegen. Zo kun je eens afwisselen en blijf je originieel. Op die manier is het leuk om zo af en toe eens zo’n gezellige avond te organiseren om samen te kunnen genieten van de diverse wijnen.

https://www.wijnkooperijdelange.nl/