Bouman buxus
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de verschillen tussen de ronde en de vierkante boiler?

Met de zoektocht naar een elektrische boiler kom je al snel zoveel verschillende tegen. Een keuze wordt dan best moeilijk met zoveel aanbod. Zo ook de vraag wat is nou eigenlijk het verschil tussen de ronde en de vierkante boiler?

Afhankelijk van de ruimte waar de boiler komt te hangen, een klein prijsverschil, en het verschilt tussen een of twee tanks.

Hieronder een uitleg tussen de ronde en vierkante boiler van Aparici.

Voor allebei de apparaten geldt dat ze een SMART controller hebben, horizontaal en verticaal te monteren zijn, droge weerstand, elektronische anode, energiezuinig en energielabel A of B.

Vierkante platte boiler, Aparici

iets duurder in aanschaf dan de ronde. Met een diepte van maar 19cm tot 25cm kan deze in een kastje worden ingebouwd. Maar omdat dit zo’n mooi desgin heeft is het niet nodig. Ook horizontaal en verticaal te monteren. Bijvoorbeeld boven de badkamer deur of een tegen schuin dak aan.

Verder zitten er twee tanks in met elk een eigen verwarmingselement. Je kunt ook kiezen om een element te laten werken, apart van elkaar.

 

Ronde boiler RXI serie

Hierin is een opslagvat verwerkt. En deze boiler kan zowel horizontaal als verticaal en is iets voordeliger dan de vierkante versie. Verder heeft de 30 liter een laag vermogen van 750 watt. Dit is ideaal voor kleinere woningen of vakantiewoningen.

Ook deze boiler is zeer energiezuinig door de werking van de slimme SMART controller en heeft daardoor energielabel A of B.

Wat is dan de droge weerstand?

Dit houdt in dat het element geen contact heeft met water. Hierdoor is er minder kalk in de boiler. Normaal gesproken dien je elke twee jaar de anode te vervangen. Simpelweg omdat deze veeleisend is en om de levensduur te verlengen. Kalk ontstaat in de boiler waardoor er naar verloop van tijd steeds minder water uit de boiler komt. Bij de Aparici serie streven ze naar een lange levensduur en minder onderhoud.

En wie is dan Aparici?

Aparici is een Spaanse producer van onder andere boilers en aanverwanten. Zij bestaan al ruim 40 jaar en is een zeer bekend merk in hun thuisland. Met een export naar meer dan 50 landen.

Waar kan ik deze boiler aanschaffen?

In de online shop van Ecotopper.nl is veel meer informatie, prijzen en bestellen. Lees daar ook eens het Blog en de veelgestelde vragen. Een bestelling is in de meeste gevallen binnen 2 werkdagen bij je thuis.

 

https://ecotopper.nl/