Bouman buxus
Image default
Vakantie

Wat is er te doen in Willemstad?

Er is zoveel te zien, te doen en te beleven op het Caribische eiland Curaçao. Zeker in de hoofdstad Willemstad. De historische wijken Otrabanda en Punda geven je naast een glimp van de vele oude historische gebouwen ook een blik in de toekomst door oude forten zoals Rif Fort grondig te renoveren. De gastvrije en vriendelijke sfeer die je overal in het Caribisch gebied vindt, is in Willemstad nog uitbundiger. Slenter langs de Handelskade met haar gezellige terrasjes,  musea en winkelcentra. Vergeet niet dat het in Willemstad bijna het hele jaar door tropisch warm is. De meeste stadswandelingen beginnen dan ook in de vroege ochtend. Tijdens je verblijf in Willemstad moet je zeker de verkoophaven Jachtmakelaardij Kappers bezoeken.

Handelskade

De Handelskade ligt in de wijk Punda. Met zijn kleurrijke gevels is het ongetwijfeld de bekendste en meest gefotografeerde plek van Curaçao. De kleurrijke gevel, gebouwd in Hollandse koloniale sfeer, brengt je meteen in de juiste sfeer. Het gele Penha-gebouw wordt door de meeste bezoekers uitgeroepen tot het mooiste gebouw in deze regio. Het shoppingcentrum van de stad begint achter de Handelskade.

De Drijvende Markt

Om de hoek van de Handelskade in het Waaigat aan de Caprileskade vind je de drijvende markt. Vanuit Venezuela worden hier de lekkerste groenten en fruit verscheept. Alles is netjes bij elkaar geëtaleerd. Ook de ter plaatse gevangen vis wordt hier schoongemaakt, verser kan niet. Het sfeervolle en typisch Caribisch gekleurde zeilen zorgt voor de nodige schaduw en beschermt de vers gevangen vis tegen de altijd brandende zon.

Koningin Emmabrug

Deze brug over de baai van Santa Anna is de enige drijvende houten brug ter wereld. Dit ponton of pontjesbrug drijft op zestien pontons. Als een boot door baai moet, wordt iedereen met de veerboot naar de overkant kant gebracht.

Riffort en de Renaissance Mall

Dit is ongetwijfeld het luxueuste winkelgedeelte van de stad. Het Riffort dateert uit 1828 en moest de stad beschermen. Nu is het een modern winkelcentrum met meerdere kunstgalerijen, restaurants en gezellige boetieks rond een smaakvol en gezellig binnenplein. Deze winkelstraat hoort bij het exclusieve Renaissance Hotel. Je vindt er de exclusiefste producten, die je nergens anders in Willemstad vindt.

 

Gerelateerde artikelen

Bedrijfsuitje Tsjechiƫ dat gaat slagen

Boek nu een motorvakantie naar Schotland

Een boottocht naar Klein CuraƧao