Bouman buxus
Image default
Mode en Kleding

Voordelen van badkamer wandtegels

Als u aan het renoveren bent en u moet beslissen over het beste materiaal voor uw badkamer muren, dan zijn tegels een van de beste keuzes. Tegels die je kunt krijgen bij een bouwmarkt uit Rotterdam zijn perfect voor badkamer muren omdat ze duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden zijn. Laten we hieronder enkele van hun andere voordelen bekijken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Er is een verscheidenheid aan ontwerpen beschikbaar

Tegels zijn zeer geschikt voor opknapbeurt omdat ze in een breed scala aan ontwerpen verkrijgbaar zijn. U kunt de stijl kiezen die perfect bij uw huis past, van niet-passend tot modern grijs en wit. Tegels zijn er ook in verschillende materialen, zoals glas, dat de ruimte opfleurt, natuursteen, voor die luxe effen look, of porselein, dat een fijne gladde afwerking heeft. Er zijn ook verschillende soorten en maten tegels waaruit u kunt kiezen. Je hebt de mogelijkheid om met alles te decoreren, van mozaïek tegels tot grote vierkante platen.

Ze zijn gemakkelijk schoon te maken

Een groot voordeel van het installeren van badkamer wandtegels in uw huis is dat ze waterbestendig zijn. Wanneer de kamer vochtig wordt of water en zeep op de muren spatten, stoten de tegels de vloeistoffen gewoon af en blijven ze onaangetast. Dit betekent dat tegels ook veel gemakkelijker schoon te maken zijn in vergelijking met geverfde muren die schimmel kunnen aantrekken. Om tegels schoon te maken, hoef je alleen maar het oppervlak af te vegen met huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals citroensap of multifunctionele reinigingssprays voor een dagelijkse reiniging, en vervolgens een chemische stoomreiniger of reinigingsmiddel te gebruiken voor een grondig proces.

Ze zijn duurzaam

Wandtegels zijn zeer onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Porseleinen en keramische tegels zijn bijzonder duurzaam vanwege hun slijtvaste oppervlak, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat ze zullen schilferen of barsten. Tegels zijn ideaal voor badkamer muren omdat ze elkaar op hun plaats houden en voorkomen dat er water doordringt om de muur erachter te beschadigen. Tegels blijven veel langer koel dan andere materialen zoals verf, die bij langdurige blootstelling aan vocht kunnen verkleuren. Zolang je sealer om de drie jaar aanbrengt en regelmatig schoonmaakt, behouden tegels hun kwaliteit voor een paar jaar.