Bouman buxus
Image default
Mode en Kleding

Een vertrapte sneaker, is dat nog van deze tijd?

In de afgelopen jaren zijn sneakers enorm populair geworden en niet alleen meer voor sportieve activiteiten. Sneakers worden steeds vaker gedragen als mode-item en zijn een belangrijk onderdeel van de casual kledingstijl. Een veelvoorkomende vraag onder sneakerliefhebbers is: moet je meteen nieuwe sneakers kopen als ze niet meer volledig wit zijn, of mag je ze afdragen tot er gaten in zitten? Wist je dat er zelfs design merken zijn, zoals de Golden Goose sneakers, die met een vertrapte look worden verkocht? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en geven we je tips om je sneakers in goede staat te houden.

Wanneer zijn sneakers vertrapt?

Sneakers kunnen vertrapt worden door verschillende factoren, zoals het weer, de manier van lopen en de ondergrond waarop je loopt. Als gevolg daarvan kunnen de sneakers verkleurd raken, vlekken krijgen en kunnen er krassen en scheuren ontstaan. In het algemeen geldt dat hoe lichter de kleur van de sneaker is, hoe sneller deze vertrapt lijkt. Echter, dit hangt ook af van het type sneaker en het merk.

 

Dan heb je ook nog sneakers die vertrapt lijken vanwege het design, maar niet vertrapt zijn. De sneakers van Golden Goose voor dames zijn daar een mooi voorbeeld van. Golden Goose omschrijft het zelf als ‘Perfect Imperfection’. Een scheurtje of kras, daar is het high fashion merk niet vies van.

 

Waar draag je je sneakers?

Een andere factor die van invloed kan zijn op hoe snel je sneakers vertrapt raken, is waar je ze draagt. Als je je sneakers alleen binnen draagt, zullen ze minder snel vertrapt raken dan wanneer je ze buiten draagt. Het dragen van je sneakers op onregelmatige ondergronden, zoals gras of zand, kan ook bijdragen aan een snellere slijtage.

Verschil in type sneakers

Er zijn verschillende soorten sneakers op de markt, en het type sneaker kan invloed hebben op hoe snel ze vertrapt raken. Bijvoorbeeld, hardloopschoenen kunnen sneller vertrapt raken omdat ze ontworpen zijn voor intensief gebruik. Ook leren sneakers kunnen gevoeliger zijn voor slijtage omdat leer kan uitrekken of scheuren. Aan de andere kant kunnen sneakers van canvas of denim langer meegaan omdat deze materialen sterker zijn.

Kun je vertrapte sneakers nog dragen?

Veel sneakerliefhebbers vragen zich af of het acceptabel is om vertrapte sneakers te dragen. In de huidige modewereld is het dragen van vertrapte sneakers helemaal trendy. Sommige mensen vinden het juist cool als hun sneakers er gebruikt uitzien en zullen daarom hun sneakers zo lang mogelijk dragen. Aan de andere kant zijn er ook mensen die vinden dat vertrapte sneakers er onverzorgd uitzien en daarom liever investeren in nieuwe sneakers. Wil je voor een look gaan die acceptabel is in iedere situatie? Kies dan niet voor de vertrapte sneaker. Wil je voor een hippe outfit gaan? Trek dan de stoute schoenen aan en ga ervoor!

Sommige merken verkopen vertrapte sneakers als nieuwe sneakers

Sommige merken zijn zo ver gegaan in het ontwerpen van sneakers die er vertrapt uitzien, dat ze deze als nieuwe sneakers verkopen. Deze zogenaamde ‘distressed sneakers’ zijn een hit onder sneakerliefhebbers en zijn ontworpen om er oud en versleten uit te zien, zelfs als ze gloednieuw zijn. Dit is een goede oplossing voor mensen die de uitstraling van vertrapte sneakers waarderen, maar niet willen wachten totdat hun sneakers vanzelf versleten zijn.

 

https://www.bylotte.nl/brands/golden-goose/