Bouman buxus

Blog

Verschillende oorzaken van pijn tussen de schouderbladen

Boumanbuxus

He wat vervelend, weer die pijn in je rug. Het is altijd erg vervelend wanneer een pijn in je rug of nek weer terug komt of een lange tijd aanhoudt. Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld net nieuw werk hebt of iets anders nieuws in je leven meemaakt waardoor er een pijn in de rug kan ontstaan. Wanneer dit het geval is het belangrijk dat je voor jezelf even nagaat of er inderdaad iets is wat anders gaat. Wanneer een pijn langer aanhoudt of helemaal niet verdwijnt, dan kun je het beste even een bezoekje brengen aan een chiropractor of aan een fysio. Een veel voorkomende pijn is pijn tussen de schouderbladen. Dit komt vaak voor bij mensen die veel of zwaar werk hebben en hier een verkeerde houding aan nemen. Er zijn veel verschillende dingen die pijn tussen de schouderbladen veroorzaken, die schrijf ik hieronder op zodat het makkelijker is om te voorkomen. 

Oorzaken pijn tussen de schouderbladen

Pijn tussen de schouderbladen voelt meestal als een zeurderige, krampachtige, stijve of zelfs als steken. Er zijn veel verschillende oorzaken voor de pijn tussen de schouderbladen. De pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding een langere tijd aan te houden. Het kan ook komen door een gebrek aan kracht of als je kort geleden een ongeluk hebt gehad of misschien heb je onwetend een blessure opgelopen. De meest voorkomende oorzaken komen door:

  • Te lang in dezelfde (verkeerde) houding zitten

  • Te lang achter het stuur zitten (Chauffeur van een voertuig)

  • Je rug te krom houdt tijdens je werk (kappers of tandartsassistente)

  • Bepaald werk doen wat boven je macht is (schilder of bouw)

  • Constant bij elke houding een verkeerde houding aan nemen. 

Al deze dingen kunnen zorgen voor knopen in de spieren of het niet meer soepel laten werken van gewrichten. Deze knopen of geïrriteerde gewrichten veroorzaken de pijn.