Bouman buxus
Image default
Zakelijke dienstverlening

De kwaliteiten van een ervaren SEO-freelancer

Er is een verschil tussen teksten die geschreven worden voor bijvoorbeeld een personeelsblad en teksten die geschreven worden voor internet. Omdat je als bedrijf graag zo eenvoudig mogelijk gevonden wil worden op internet, maken veel bedrijven voor de content op internet gebruik van een SEO-freelancer. Omdat je de beste content wilt voor je website is het goed om te kijken naar de kwaliteiten die een SEO-freelancer heeft. Daarnaast is het belangrijk om inzicht te hebben wat SEO precies is en wat de meerwaarde is voor je bedrijf.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Om deze term te verduidelijken kan je ook zeggen: het optimaliseren van het zoeken in een internetbrowser. Wereldwijd wordt het meeste gebruikt gemaakt van Google en daarom wordt er al snel de link gelegd met deze internetbrowser. SEO zorgt ervoor dat je qua zoekresultaten hoger komt te staan in de lijst met resultaten. Er zijn twee voorwaarden waar je dan nog aan moet voldoen. Als eerste moet je weten waarop er gezocht wordt. Hoe wil je zelf als bedrijf gevonden worden? Bij dit verhaal komt de term ‘keywords’ naar voren. Met de juiste keywords kan je dus ervoor zorgen dat je resultaten beter worden.

Wat zijn keywords?

Keywords zijn die woorden waarop mensen op zoek gaan. Stel dat iemand op zoek is naar een product wat jij verkoopt dan wil je dat als hij gaat zoeken in Google naar dit product dat jij als eerste tevoorschijn komt. Daarvoor moet je dus gebruik maken van het keyword in de content die je op de website zet. Door deze teksten te optimaliseren zorg je ervoor dat Google merkt dat je website goede inhoud heeft. Daarmee kan je ervoor zorgen dat je hoger op de lijst komt te staan bij het zoeken naar de zoekterm die je wilt. Om dit proces goed te kunnen inschatten heb je dus een deskundig iemand nodig. Iemand die de denkwijze van Google snapt. Iemand die weet wat een gebruikte zoekterm is. Iemand die weet hoe je met inhoudelijke goed teksten je zoekresultaten kan verbeteren.

Is SEO moeilijk?

Als je denkt dat jezelf op een gemakkelijke manier SEO kan beïnvloeden dan is dat iets wat maar weinig lukt. Als je een ervaren SEO-freelancer hebt dan weet hij op welke manier je moet optimaliseren. Moeten er bijvoorbeeld teksten gekoppeld worden door een goede link aan een andere website? Hoe pas je de keywords toe in een tekst? Juist als je iemand zoekt die ervaring heeft, kom je op dit gebied veel verder. De kennis en ervaring zullen ervoor zorgen dat je een goed advies krijgt, hoe je de website kunt verbeteren. Hier vind je meer informatie over de SEO-freelancer van Up Agency. Een SEO-freelancer die ervaring heeft en uitstekend kan aangeven wat voor jou het beste is als het gaat over SEO.

https://up.agency/