Bouman buxus
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie voor een versleten rug: Hoe kan het helpen?

Ervaar je rugklachten door slijtage? Rugslijtage, ook wel bekend als artrose of degeneratieve discopathie, kan leiden tot chronische pijn en beperkte mobiliteit. Gelukkig kan fysiotherapie bij Fysio World Amsterdam effectief helpen bij het verlichten van deze klachten en het verbeteren van je levenskwaliteit.

 

Rugslijtage ontstaat meestal door het natuurlijk verouderingsproces, waarbij de tussenwervelschijven en gewrichten in de wervelkolom hun elasticiteit en schokabsorberend vermogen verliezen. Dit kan leiden tot stijfheid, pijn en zelfs zenuwcompressie, wat kan resulteren in uitstralende pijn naar de benen.

 

Bij Fysio World Amsterdam begint de behandeling met een uitgebreide evaluatie. De fysiotherapeut zal een grondige anamnese afnemen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om de mate van slijtage en de specifieke oorzaken van je klachten vast te stellen. Op basis van deze bevindingen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat gericht is op pijnverlichting en functioneel herstel.

 

De behandeling kan verschillende therapieën omvatten, zoals oefentherapie, manuele therapie en houdingscorrectie. Oefentherapie is gericht op het versterken van de rug- en buikspieren om de wervelkolom beter te ondersteunen en de belasting op de versleten delen te verminderen. Manuele therapie kan helpen om de mobiliteit van de wervelkolom te verbeteren en de pijn te verlichten door specifieke mobilisatie technieken toe te passen.

 

Daarnaast geeft de fysiotherapeut advies over ergonomie en houding, zowel thuis als op het werk. Dit kan inhouden dat je leert hoe je beter kunt tillen, zitten en bewegen om verdere belasting van je rug te voorkomen.

 

Bij Fysio World Amsterdam staan ervaren therapeuten klaar om je te helpen. Door een combinatie van deskundige zorg, persoonlijke aandacht en op maat gemaakte behandelplannen, streven ze ernaar om je pijn te verminderen en je bewegingsvrijheid te verbeteren.

 

Heb je last van rugklachten door slijtage? Neem contact op met Fysio World Amsterdam voor een uitgebreide evaluatie en een doeltreffend behandelplan. Zo werk je samen aan een toekomst met minder pijn en meer mobiliteit.

https://fysioworldamsterdam.nl/hoe-kan-een-fysio-helpen-bij-klachten-door-een-versleten-rug/