Bouman buxus
Image default
Mobiliteit

De voordelen van leeftijd: hoe te gedijen na 60

Of je nu 60, 70 of zelfs 90 bent. Er zijn tal van manieren om als oudere volwassene van het leven te genieten. Van sporten tot reizen tot tijd doorbrengen met familie en vrienden. Hier zijn vijf geweldige tips om te gedijen na 60.

Erken wat je niet meer kunt doen

Ik kan niet zo ver rijden, bergen beklimmen of marathons lopen. Maar dat betekent niet dat er geen geweldige dingen gebeuren in mijn leven. Door vooruit te kijken en te erkennen waar ik nu ben en wat ik nog kan doen. Begin ik te vieren wie ik nu ben in plaats van te rouwen om wie ik jaren geleden was. We kunnen de tijd niet stoppen met marcheren.

Maar we kunnen zeker onze houding ten opzichte van ouder worden veranderen. Voor mij is een positieve kijk een van mijn beste hulpmiddelen om met gratie en wijsheid oud te worden. Blijf niet stilstaan ​​bij wat je niet meer kunt doen. Focus op het elke dag op nieuwe manieren een verschil maken in het leven van mensen.

Dit betekent niet vertragen

De grootste misvatting over ouder worden is dat vertragen onvermijdelijk is. Het is niet! Er zijn tal van activiteiten en gewoontes die u op elke leeftijd kunt doen en die uw lichaam en geest scherp houden. Zelfs na uw pensionering. Door je hersenen actief te houden met puzzels en probleemoplossende games, kun je cognitieve achteruitgang voorkomen. Je fysieke activiteit heeft een grote invloed op hoe snel je ouder wordt.

Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt de spiermassa, wat kan helpen osteoporose, diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en obesitas te voorkomen. En als u zich lichamelijk beter voelt dan de meeste mensen die half zo oud zijn als u. Is het gemakkelijk om ook op andere gebieden van het leven productiever te zijn.

Focus op de dingen die je nog goed kunt

Hoewel het vaak voorkomt dat oudere volwassenen gezondheidsproblemen hebben, hoeven deze problemen u er niet van te weerhouden om van uw gouden jaren te genieten. Veel senioren kijken zelfs terug op hun latere jaren en zouden willen dat ze meer tijd met familie en vrienden hadden doorgebracht terwijl ze nog volledig konden bewegen.

Met dat in gedachten is het gemakkelijk in te zien waarom actief blijven een essentieel onderdeel is van gezond ouder worden. Zoals een onderzoek het uitdrukte: het is niet gezond ouder worden dat invaliditeit vermindert. In plaats daarvan bevordert veroudering zonder handicap gezond ouder worden. Geef het sporten dus niet op omdat je oud bent. Begin nu zodat je je leven lang sterk kunt blijven!

Blijf actief

Het gezegde Use it or lose it is zeker van toepassing. Probeer naarmate je ouder wordt dingen te doen die je lichaam en geest uitdagen. Alleen omdat je ouder bent, wil nog niet zeggen dat je geen nieuwe dingen kunt doen. Zorg er gewoon voor dat ze veilig zijn.

U kunt een nieuwe hobby proberen, een taal leren of nieuwe mensen ontmoeten via verschillende activiteiten.

Het belangrijkste is om actief te blijven en uitdagingen aan te gaan naarmate je ouder wordt; duw jezelf uit je comfortzone en doe iets nieuws! Zelfs als het in het begin moeilijk is. Geef jezelf de tijd om te oefenen en beter te worden – stop nooit met leren!

Probeer nieuwe dingen, ook al zijn ze moeilijker

Ouderdom hoeft niet een leven van passiviteit te betekenen. Als je 60 jaar of ouder bent. Wees dan niet bang om nieuwe dingen te proberen en jezelf te pushen. Je zult misschien merken dat je vaardigheden zijn afgenomen en werk nodig hebben, maar dat maakt elke prestatie alleen maar specialer. Bovendien is het nooit te laat om te leren! Pak wat nieuwe hobby’s aan of leer een nieuwe vaardigheid. Je weet nooit wat je kunt bereiken als je je zinnen erop zet.

scooter leasen

Senioren die kunnen rijden, kunnen overwegen een scooter te leasen, wat veel beter is voor hun rug en andere gewrichten. Een scooter leasen kan goedkoper zijn dan auto’s huren. Gemiddeld kunt u een scooter met twee zitplaatsen leasen voor ongeveer €40 per maand.

Dit kan zinvol zijn als u in een gebied woont met beperkt openbaar vervoer of een gebied waar u zich moeilijk kunt verplaatsen zonder uw eigen set wielen. En sommige staten bieden belastingvoordelen voor senioren die mobiliteitsapparaten leasen. Neem contact op met uw plaatselijke autobedrijf voor details. Hoewel niet alle senioren mobiliteitshulpmiddelen hoeven te gebruiken (velen kunnen perfect autorijden). Bieden ze wel een extra niveau van onafhankelijkheid en vrijheid dat veel ouderen koesteren. En dat juichen we toe!

scooter leasen