Bouman buxus
Image default
Woning en Tuin

Zo monteer je jaloezieën

Kortgeleden jaloezieën aangeschaft en moeten ze nog gemonteerd worden? In dit artikel worden tips en tricks gegeven voor het monteren van een van de meest populaire soort raambekleding. 

Monteren met behulp van boren 

De eerste optie die je hebt is om jaloezieën te monteren met behulp van boren. Jaloezieën kun je onderverdelen in de pvc-jaloezie, de aluminium jaloezie en de houten jaloezie

Benodigdheden

Voor het monteren van de diverse jaloezieën heb je het volgende van tevoren nodig: een potlood, meetlint, schroevendraaier en een schroefboormachine. Wil je er zeker van zijn dat je jaloezieën recht hangen gebruik dan ook een waterpas. Wanneer je jaloezieën bestelt bij ilumio krijg je schroeven, montagesteunen en koordkikkers/koordspanners bij alle drie de varianten jaloezieën meegeleverd.

Het monteren 

Voor het monteren van houten- en de pvc-jaloezieën doe je met behulp van de schroefboormachine. Je monteert de montagesteunen in de hoek of boven de hoek van het kozijn. Monteer de montage steunen van de aluminium jaloezie 5cm meer naar de binnenkant van het kozijn. 

Tip: gebruik nu de waterpas om te kijken of de steunen recht gemonteerd zijn en plaats met het potlood stipjes waar de schroeven gemonteerd moeten worden. Plaats nu de jaloezie in de montagesteunen door de montagesteunen open te klikken. 

Bij de houten- en de pvc-jaloezie wordt een kooflijst meegeleverd. Deze kan doormiddel van meegeleverde koofsteunen of klittenband bevestigd worden aan de montagesteunen of bovenkap. 

Koordkikkers of oordspanners monteren 

De laatste stap is om de koordkikkers/koordspanners aan de zijkant van het kozijn te bevestigen. Dit wordt gedaan met schroeven en een schroevendraaier. 

Meer uitleg over montage van houten jaloezieën is te vinden op de montage webpagina van ilumio.nl. 

Raambekleding zonder boren

Pvc- en aluminium jaloezieën kun je ook monteren met klemsteunen. Voordelen van klemsteunen zijn dat ze heel gemakkelijk te monteren zijn, en het niet nodig is om in je kozijn of draai-kiepraam te boren. De houten jaloezie is niet geschikt voor klemsteunen. Dit komt doordat de klemsteunen niet gemonteerd kunnen worden op de bovenbak, en de 5cm lamellen hiervoor te breed zijn. 

Laten monteren 

Heb je raambekleding besteld, maar heb je geen tijd of vertrouwen dat zelf monteren gaat lukken? Dan kun je bij  https://www.ilumio.nl met gemak online een afspraak maken met de montageservice.  De montageservice komt met alle benodigde gereedschap één dag langs en zal de raambekleding perfect naar wens monteren. Als je kiest voor de montageservice dan wordt je raamdecoratie voor een vaste prijs van € 39 per product bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Genieten op loungesets

Stoppen met grasmaaien? Koop een robotmaaier

De perfecte moderne raambekleding voor mensen die multitasken