Bouman buxus
Image default
ZZP

Wespennest verwijderen: schakel een professional in

Een wespennest verwijderen moet je met veel gezond verstand doen. De kans is namelijk groot dat de wespen je aanvallen en je honderden keren steken. Wie allergisch is voor wespengif kan al beter helemaal uit de buurt blijven van een wesp of wespennest. Maar waar zitten de wespen en hoe kun je ze het beste bestrijden? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Waar zitten de wespen?

Een wespennest verwijderen als ze in je huis zitten is nodig als je gevaarlijke situaties wilt voorkomen. Zo kunnen er wespen in je slaapkamer, spouwmuur of zolder zitten. Dat komt wel erg dichtbij. Hoe die wespen daar komen? Als een wespenkoningin besluit dat een bepaald plekje veilig en beschermd is kan ze er een nest gaan bouwen. Met alle gevolgen van dien…

In je slaapkamer

Het nest kan op verschillende plekken hangen. Bijvoorbeeld aan het plafond of tegen de verwarming. Gelukkig gaat het hierbij vaak om kamers die niet veel gebruikt worden. Toch zijn er ook enkele wespenkoninginnen die ervoor kiezen het nest in de slaapkamer te bouwen. Dit is natuurlijk verre van prettig. Wil je de wespen in je slaapkamer bestrijden? Dan kun je beter de hulp inroepen van een expert.

In een spouwmuur

Een wespenkoningin kan in een spouwmuur terechtkomen via de stootvoegen. In de spouwmuur kan ze ongestoord haar nest bouwen. Later vliegen de wespen via de stootvoegen in en uit, maar ze kunnen ook via allerlei kieren en gaten aan de binnenkant van de woonkamer of slaapkamer binnenkomen. De oplossing is om het nest in je spouwmuur in het midden van het wespenseizoen weg te laten halen. Laat je dit aan het einde van het seizoen doen? Dan zijn de wespen gevaarlijker, omdat ze dan aanvoelen dat ze gaan uitsterven.

Op zolder

Ook op zolder kan een wespenkoningin zonder zorgen een nest beginnen te bouwen. Het wespennest kan aan het plafond hangen, tegen balken of tegen de muur. Vanuit de zolder kunnen de wespen zich verspreiden als ze op zoek gaan naar voedsel. Ze komen via het zolderraam de tuin in of ze wurmen zich door allerlei naden en kieren naar slaapkamers toe. Betreed de zolder niet, maar laat een expert komen om de wespen op zolder te bestrijden.

Onder de dakgoot

De wespen kunnen via naden en kieren in de muren of open ramen en deuren in je huis terechtkomen. Check waar de wespen precies in- en uitvliegen. Dan kun je dit later tonen aan de professional. Hij kan dan het wespennest onder de dakgoot op een veilige manier verdelgen. Bij nesten die erg hoog zitten kan er een lange ladder of een hoogwerker bij worden gehaald.