Bouman buxus
Image default
Aanbiedingen

Veelvoorkomende vragen over jouw radiator!

Weet jij ook niet zo goed hoe jouw radiator werkt? Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een radiator te begrijpen. Zo weet je nooit precies of het helemaal werkt of als er iets niet werkt. Er kan veel gebeuren met de aansluiting of de thermometer. In deze blog behandelen we een aantal veelvoorkomende vragen over een radiator. Na het lezen van deze blog kan het handig zijn om jouw radiator even te checken. Zo kan je controleren of jouw radiator een probleem heeft dat we in deze blog behandelen. Lees dus gauw verder!

 

Wat betekenen de types radiatoren?

Een radiator beschikt over een type, bestaand uit twee cijfers. Voorbeelden hiervan zijn de types 11 of 33. Het eerst cijfer geeft het aantal platen aan en het tweede cijfer het aantal convectoren. 

 

Hoe weet ik of ik het juiste vermogen heb?

Er is een concrete formule voor het berekenen van het vermogen van jouw radiator. Je vermenigvuldigt de inhoud van de ruimte in m3 met het aantal watt. Voor een uitgebreide formule adviseren wij je om online te kijken bij een specialist. 

 

Kan de thermostaatknop kapotgaan?

De thermostaatknop van een radiator kan zeker kapotgaan. Zo kan de knop klem komen te zitten, maar hij kan ook niet meer werken. Zo kan de radiator niet reageren op de knop. Hierdoor blijft het op één temperatuur of komt er geen warmte meer uit de radiator. In zo’n geval koop je een nieuwe knop, bij bijvoorbeeld Cvtopper

 

Wat te doen bij een lekkende radiator? 

Je herkent een lekkende radiator aan de het water dat eronder is gelekt. Dit is slecht voor de radiator, maar ook voor je vloer. Bij een lekkende radiator moet je eerst een emmer plaatsen en de plas op de grond opruimen. Je moet ook de verzekeraar benaderen en een vakman bellen. Je kan dit ook zelf doen. Dit doe je door de verbindingen aan te draaien en cv leeg te laten lopen. Vervolgens moet je het lek afdichten, waarna je het weer kan vullen. 

https://www.cvtopper.nl/