Bouman buxus
Image default
Woning en Tuin

Stoppen met grasmaaien? Koop een robotmaaier

Onder bepaalde omstandigheden kan grasmaaien met een gewone grasmaaier teveel gaan vergen van de bewoners. Vanaf het voorjaar groeit het gras met sprongen en zul je al snel -om een net, strak gazon te behouden- zo’n tweemaal per week moeten grasmaaien. Dat komt niet altijd gelegen. Het gazononderhoud kan op deze manier een blok aan het been worden. Je blijft er mee aan de gang. Want doe je het niet, dan groeit het onkruid weelderig mee en kun je zelfs de gevaarlijke teek in je grasmat gaan verwelkomen.

Maar ook voor ouderen kan het grasmaaien een steeds grotere belemmering vormen. Voor wie niet goed ter been is kan het maaien een aanslag op het gestel betekenen.

Grasgroei laten stagneren

Gras onderhoud betekent werk aan de winkel. De enige vorm die de grasgroei wat stagneert is schaduw. Een schaduwrijke tuin zorgt voor een minder harde grasgroei, vooral naaldbomen laten hartje zomer vaak naalden vallen, wat terecht komt op de grasmat en wat de grasgroei dus nog verder stagneert. 

Robotmaaier de oplossing?

Wie er genoeg van heeft om verplicht tweemaal per week achter de grasmaaier te lopen, die schaft een robotmaaier aan. Robotmaaiers nemen al het vervelende/ vermoeiende werk uit handen. Weg verplichting en weg ergernis bij te hoog gras.

Betere merken robotmaaiers zijn die van Yard Force, Bosch en de robotmaaiers van Sabo. Allemaal bieden ze dezelfde geavanceerde eigenschappen en daarnaast specifiek merk-eigen mogelijkheden. Robotmaaiers zijn in te programmeren, zodat zij op vaste tijdstippen het grasmaaien. Zij kunnen maaien op vochtig gras, zijn bestand tegen kleine obstakels, kunnen maaien op hellingen en nog veel meer. 

Afhankelijk van de grootte van het gazon kies je een specifiek model uit wat geschikt is voor bepaalde groottes. 

https://www.robotmaaiervergelijken.nl/bosch-indego-m-700-robotmaaier-2/

Gerelateerde artikelen

Genieten op loungesets

Garagedeur vervangen? Kosten en nuttige informatie

Een nieuwe woning, kies voor styling advies uit Amsterdam.