Bouman buxus
Image default
Woningen

Ramen en deuren kopen

 

Hoe u op de juiste manier voor kunststof ramen zorgt.
Huisvrouwen, die kunststof ramen hebben geïnstalleerd, slaken een zucht van verlichting: nu is niet alleen het huis stil en warm geworden, maar wordt er ook minder schoongemaakt. Het is echt gemakkelijker om voor kunststof ramen te zorgen dan voor oude houten ramen, waarbij je de kozijnen moest openen, afbladderende verf moest verwijderen, enz.

Hoe u een kunststof raam wast zodat het functionaliteit en esthetiek behoudt, zullen we hieronder bespreken.

Houd er rekening mee dat niet alleen het glas onderhoud nodig heeft, maar ook het frame, het beslag en de afdichting. En je moet ermee gaan werken, om niet per ongeluk vlekken te maken op het glas dat al glanzend is gepolijst. In de regel wordt tweemaal per jaar grondig gewerkt aan het reinigen van ramen: in de herfst en in het voorjaar.

Afdichtmiddel.
De afdichting bevindt zich rond de gehele omtrek van het frame en de vleugels. Als u er niet voor zorgt, zoals elk rubberproduct, zal het uitdrogen en barsten. Wees niet lui om het te behandelen met een speciale samenstelling – siliconenrubbersmeermiddel, dat wordt verkocht op de afdelingen van huishoudelijke chemicaliën of raambedrijven. Deze tool kan worden vervangen door glycerine of op zijn minst gewoon water. Het belangrijkste is om de afdichting te bevochtigen zodat deze goed op het frame past en deze beschermt tegen stof, kou en lawaai. Maar vergeet niet om het eerst af te nemen met een doek die is bevochtigd met een sopje.

Door de afdichting met siliconenvet te behandelen, wordt voorkomen dat deze krimpt en scheurt

Uitrusting
Elke draai aan de handgreep brengt onderdelen van de fittingen in beweging, dus deze moet worden gesmeerd met speciale olie, of in ieder geval met machineolie. Voorheen moesten de elementen van de fittingen worden ontdaan van stof, zodat deze niet dieper verstopt raken en de beweging van onderdelen niet belemmert. Het is handiger om dit te doen met een borstel of een borstel met lange haren.

Er is speciaal gereedschap om de fittingen te smeren, maar ook machineolie is geschikt.

Kader
Een algemene vuistregel is om geen schurende of zure reinigingsmiddelen te gebruiken. Ze kunnen het plastic beschadigen en in de toekomst zal vuil in deze microscheuren verstoppen, waardoor een algeheel rommelig uiterlijk ontstaat. Gewone zeep en water zullen niet al het vuil wegvegen, dus het is het beste om een ​​niet-bijtend schoonmaakmiddel te gebruiken. Raambedrijven en grote bouwmarkten verkopen formuleringen die speciaal zijn ontworpen voor kunststof ramen. De meest voorkomende zijn Cosmofen 10 of 20. Ze zullen zeker helpen als de ramen erg vuil zijn. Het algoritme is eenvoudig en waarschijnlijk voor iedereen bekend, maar voor het geval dat: was eerst het vuil en stof af met veel water, veeg het daarna af met een vochtige doek, spuit het product in en poets het op met een droge, zachte doek. Gedaan!

Vuil kan eenvoudig van het gladde oppervlak van het frame worden verwijderd.

Glas zorg.
Als het vensterglas normaal is en niet zelfreinigend, is het raadzaam om het twee keer per jaar te wassen. Als er bijvoorbeeld afdrukken van kindervingers op verschenen, kunt u natuurlijk niet wachten en de sporen onmiddellijk wissen.

Er zijn geen speciale regels voor het reinigen van glas in een kunststof raam. Hier gelden algemene aanbevelingen: wees tijdens het werk niet lui om het water te verversen, houd een glasreiniger en een hoogwaardige poetsdoek bij de hand. Spoel eerst het opgehoopte stof en vuil weg, spuit daarna het product in en wrijf droog met een zachte doek. Maar het is niet nodig om een ​​krant te verfrommelen en het glas er ijverig mee te poetsen, zoals onze grootmoeders deden: het oppervlak van het harde materiaal is bekrast.
Gebruik speciale schoonmaakproducten en hoogwaardige schoonmaakdoekjes om het glas glanzend te houden.

En nog een tip: welk product je ook koopt, vlekken zijn niet te vermijden als je schoonmaakt bij zonnig weer. Kies daarom een ​​bewolkte dag of avondtijd.

Afvoergaten.
Ze bevinden zich vanaf de straatkant in het onderste deel van het frame en het zou verkeerd zijn om ze tijdens de algemene schoonmaak te omzeilen. Ook daar nestelen vuil en stof zich. Neem bijvoorbeeld een wattenstaafje en maak deze gaatjes schoon. En de stofresten van moeilijk bereikbare plaatsen kunnen met een stofzuiger worden verwijderd.

 

Ramen en deuren kopen

Pvc Buitendeur Prijs

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0084-schuifraam-kopen.html

Gerelateerde artikelen

Zoek je een douchekop? Let dan hierop.

5 beginnersfouten die je kunt leren