Bouman buxus
Image default
Dienstverlening

Snel funderen dankzij korte montagetijd en snelle levering

Snel funderen dankzij korte montagetijd en snelle levering

Weenk Schroeffundering is al jarenlang specialist op het gebied van snel funderen via schroeffundering. Weenk Schroeffundering is landelijk actief en werkt aan projecten door het hele land. De schroeffundament is een steeds populairder wordende fundatietechniek die ook gelukkig vaker de weg vindt naar particulieren. Want juist voor kleine projecten zijn onze stalen schroeffundamenten vele malen duurzamer en goedkoper dan betonpoer of betonfundering. Inmiddels hebben we jaren ervaring en zijn we een vakkundige partij bij het plaatsen van funderingen bij ieder type ondergrond voor zowel zakelijk als particulier. We hebben een speciaal montageteam dat tot uiterlijk 4 weken op locatie de fundering kan verzorgen.

De laatste tijd zien we ook veel vraag bij onze zakelijke klanten. Bouwbedrijven, aannemers en ook Rijkswaterstaat zien steeds vaker de voordelen in van onze manier van snel funderen. Zo werken we al aan grote infra projecten voor ProRail voor de aanleg van objecten en hekwerk langs het spoor. En zijn we betrokken bij het bouwen van tiny houses verspreid door het land, waar we betrokken zijn bij het aanleggen van ecodorpen.

De voordelen en mogelijkheden van schroeffundering

Snelfunderen met Weenk schroeffundering biedt vooral veel voordelen ten opzichte van traditionele funderingsoplossingen zoals betonpoer, betonstort en houtenpalen.

Voordelen snelfunderen

 • Geen beton meer storten
 • Geen sprake van droogtijd dus direct belastbaar
 • Stukken goedkoper dan beton
 • Zeer sterk en duurzaam, want herbruikbaar
 • Altijd te plaatsen, ook bij slecht weer
 • Volledig onderhoudsvrij
 • Toepasbaar voor klein en grote projecten

Aan toepassingen waar schroeffundering geschikt voor is kun je denken aan de volgende zaken:

 • Terrassen en veranda’s
 • Houtconstructies
 • Tenten en hallen
 • Infratechniek en spoorwerk
 • Vlaggenmasten
 • Zonneparken
 • Hekwerken, poorten en muren

Kies ook voor de snelle manier van funderen

Als we snel funderen zeggen dan bedoelen we ook écht snel. Want een schroeffundament is al met enkele uren deskundig in de grond geschroefd en direct gereed voor gebruik. Vergelijk dit met beton storten en je begrijpt al gauw hoeveel tijd, geld en energie bespaart kan worden. Met name het niet nodig hebben van groot materiaal scheelt enorm in de kosten, maar óók in de uitstoot van stikstof. Daarmee is schroeffundering een uitstekende manier om PFAS terug te dringen, wat natuurlijk bevorderlijk is voor het milieu.

Ook ideaal, altijd direct belastbaar na plaatsen

Zoals eerder gezegd zijn schroeffundamenten direct belastbaar en dat is natuurlijk zeer gunstig voor de doorlooptijd van een groot project. Ook consumenten profiteren hiervan omdat bij het uitbouwen van of aanbouwen aan het huis direct gebouwd kan worden zodat de fundamenten in de grond zitten. Snelfunderen was nog nooit zo eenvoudig én voordelig!

Renovatie en herstel

Specialisten in renovatie- en herstel branche gebruiken ook steeds vaker de schroeffunderingen van WSF. Het blijkt namelijk dat oude houten balken vervangen met schroeven vele malen goedkoper, gemakkelijk en sneller is dan gebruikelijk toepassingen. Ook zijn onze schroeven goed bestand tegen kou, vocht en warmte wat het dus heel degelijk maakt. Voor het herstellen van funderingen kun je direct contact met ons opnemen via 0548 – 745034.

https://schroeffundering.nl/