Bouman buxus
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een houten vloer?

Houten vloeren worden al eeuwenlang gebruikt in huizen en gebouwen. Hout is duurzaam, aantrekkelijk en veelzijdig. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in huis of voor op kantoor bijvoorbeeld, hebben wij hier een aantal tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste stijl en het type hout dat je wilt. 

 

Wat is het doel van de vloer? 

Het is belangrijk om te weten van tevoren waar je de nieuwe vloer wil leggen om het soort hout wat je nodig hebt te bepalen. Ga je deze vloer in de keuken plaatsen, of wil je de woonkamer oppimpen met de nieuwe vloer? Daarnaast moet je ook nagaan wat voor soort patroon je wilt. Past een antieke houten vloer beter bij de bank, of ga je liever voor een moderne of een Bauhaus look? 

 

Wat zijn de kosten van een houten vloer? 

Houten vloeren komen voor in allerlei soorten prijsklassen, afhankelijk van het type hout dat je kiest. 

Parketvloer is meestal de duurste variant vanwege zijn unieke graanpatronen. Andere soorten houten vloeren zoals tegel, vinyl, tapijt en linoleum zijn meestal minder duur. Linoleumvloeren kunnen worden geïnstalleerd met hechtende onderlaag die de kleverigheid van de vloer vermindert wanneer het wordt toegepast.

 

Vloerverwarming vs vloerverwarmingssystemen

De meeste mensen kiezen voor vloerverwarmingssystemen in plaats van vloerverwarming omdat het de vloer uniform verwarmt en ook nog eens minder duur is. Een vloerverwarmingssysteem voegt in principe verwarmingsdraden onder de vloerplaten in om de vloerplaten gelijkmatig te verwarmen. Een vloerverwarmingssysteem kunt u makkelijk combineren met een pvc-vloer, deze zijn ook in verkrijgbaar in natuurlijke houten looks, waardoor je toch het gevoel hebt dat je een houten vloer hebt!

 

Is opgeknapt hout net zo goed als gefigureerd hout? 

Voor de aanschaf van een houten vloer moet je er even bij stil staan dat niet alle houten vloeren tegelijkertijd zijn gemaakt. Sommige vloeren kunnen oud en versleten zijn, terwijl anderen gloednieuw en in uitstekende vorm zijn. Kies er daarom voor om een gerenoveerde vloer te kopen om de beste vloerwaarde te krijgen. 

 

Welke hardhouten vloer heb ik nodig?

Je kunt op veel manieren bepalen welk type houten vloer het beste bij jou past. Begin met de kamer waar je de vloer wilt leggen. Als je de stijl van de kamer hebt bepaald, kun je beter nagaan wat voor soort hout je nodig hebt om de look in de kamer af te maken! Ga ook eens langs bij een vloerspecialist voor andere tips!

https://www.beboparket.nl/

Gerelateerde artikelen

Activiteiten voor de hele familie

Geld lenen voor educatie

Koeling Vermogen