Bouman buxus
Image default
Woningen

Kun je een kast op maat laten maken?

Een veelgestelde vraag is of je een kast op maat kunt laten maken. Het antwoord hierop is ja! Zo levert een meubelmaker ambachtelijk maatwerk. Een kast kan dus volledig volgens jouw wensen op maat gemaakt worden. Hieronder vind je drie redenen waarom dit zo handig is.

Kleine woning

Als je een kleine woning hebt kan het best lastig zijn om meubels te vinden die hier goed bij passen. Zo wil je in je woon- of slaapkamer gewoon een bed, bank, salontafel en kast kwijt zonder dat de ruimte direct te vol staat. Door een kast op maat te laten maken weet je zeker dat hij perfect in je woning past. Je hoeft niet langer te zoeken naar een kast met een specifieke afmeting, maar bepaalt zelf gewoon hoe groot het meubelstuk mag worden. Overweeg om de kast wat hoger te laten maken. Zo creëer je extra kastruimte zonder dat je meer ruimte in de kamer kwijt bent.

Speciale wensen

Een kast op maat laten maken is ideaal als je speciale wensen hebt. Zo wil je in de kast misschien bepaalde (grote) objecten kwijt of wil je zelf de indeling kunnen bepalen. Ook als je een bepaald design in gedachte hebt kun je dit doorgeven aan de meubelmaker. Kies bijvoorbeeld voor een kast die deels open en deels gesloten is. Uiteraard heb je ook qua materiaal en kleur de vrije hand. Zoek eventueel wat foto’s van kasten die aan jouw wensen voldoen. Deze kun je voorleggen aan de meubelmaker als voorbeeld.

Afwijkende maten

Een meubelmaker zoals Anselm Oome Oosterhout draait zijn hand niet om voor het maken van een meubelstuk met afwijkende maten. Denk hierbij aan een kast die onder een schuine wand of raam geplaatst moet worden of net even wat groter, breder en hoger moet worden dan gemiddeld. Waar het in een woonwinkel erg lastig kan worden als je een kast in een specifieke maat wilt, hoef je bij een meubelmaker slechts je wensen door te geven. Een kast op maat laten maken is dus zeker mogelijk en is de ideale oplossing als je bijzondere eisen hebt wat betreft de afmetingen of design.

Gerelateerde artikelen

Zoek je een douchekop? Let dan hierop.

5 beginnersfouten die je kunt leren

Ramen en deuren kopen