Bouman buxus
Image default
Hobby en vrije tijd

De perfecte tussenstep

In deze complete review van de Segway Ninebot E45 zullen we zien waarom de directe opvolger van de Ninebot ES4 wordt geleverd met een paar grote en verschillende kleine verbeteringen die het vandaag de dag de voor de hand liggende keuze maken, maar ook waarom de E45 gewoon een solide gemiddelde step in het algemeen, en wanneer je het zou moeten overwegen.

Opmerking: de Ninebot E45 wordt soms aangeduid als de Ninebot E45E, en de extra “E” wordt meestal toegevoegd om de Europese versie te onderscheiden, want zo is de step wordt verkocht in het Nederland en enkele andere Europese landen. De verschillen zijn bijna te verwaarlozen.

Voor wie is de Ninebot E45 bedoeld?

Als je de Ninebot ES4 leNL vond, zul je de Ninebot E45 geweldig vinden. Met verbeterde bouwkwaliteit op bijna elk gebied, grotere 9-inch banden, een extra magnetische rem in het achterwiel voor een kleinere remafstand en meer reflecterende stickers om de step internationaal straatlegaal te maken, is de E45 de juiste keuze in 2021 en daarna.

Dit is een iets geavanceerdere step en hij zit ergens tussen de perfecte beginnersstep en de perfecte tweede step in. Het is niet te overpowered en kan niet echt als een prestatiemodel worden beschouwd, maar met een serieus groot bereik, stevige en stevige constructie en afwerking, massieve banden om lekke banden te voorkomen, en veel ervaring en geleerde lessen van eerdere Ninebot-steps, ingebouwd in elk onderdeel, de Ninebot E45 is de perfecte tussenstep.

Dus, als je al eerder op steps hebt gereden, of als je meerdere keren op ride-sharing steps hebt gereden en het idee hebt om een van de beste steps met vaste banden van vandaag intrigeren je, je moet nadenken over het kopen van de Ninebot E45.

Bestellen, verzenden, garantie, retourneren

In Noord-Amerika kun je de Ninebot E45 vinden op Amazon, en daar vind je meestal de beste deal. De step is ook verkrijgbaar via de officiële Segway-winkel, hoewel hij daar om de een of andere reden vaak wat duurder is.

In het Nederland, en mogelijk enkele andere Europese landen, is de Ninebot E45 verkrijgbaar bij Amazon NL.

Het maakt niet uit waar je de step vandaan haalt, je zou normaal gesproken de standaard Segway-garantie moeten krijgen, wat betekent 1 jaar op de kritieke componenten, 6 maanden op de batterij en oplader, en 3 maanden op de slijtage en scheuren delen. Als uw step arriveert met een beschadigd onderdeel, ontvangt u waarschijnlijk gratis een nieuw onderdeel, maar als de step dood aankomt, krijgt u ofwel een vervanging of een terugbetaling.

Als u de step wilt retourneren step om welke reden dan ook, u zou 30 dagen de tijd moeten hebben om deze terug te sturen, en dat geldt voor alle verkopers. In dat geval moeten de verzendkosten voor de retourzending door u worden betaald.

Uitpakken, montage, gebruikershandleiding

Hoe de step arriveert, kan soms variëren, afhankelijk van waar u hem vandaan haalt, maar meestal wordt het geleverd met veel beschermende hoezen, noppenfolie en piepschuim en nylon en al het andere gedoe.

De doos moet ten minste het volgende bevatten:

  • semi- gemonteerde step met stuur

  • oplader

  • toolkit en schroeven

  • gebruikershandleiding

  • garantiekaart

Het monteren van de step duurt een paar minuten, omdat u het stuur met de stuurpen moet verbinden en de paar schroeven moet vastdraaien, maar verder komt de step grotendeels gemonteerd aan. U moet ervoor zorgen dat alle andere schroeven goed vastzitten, en ook dat de remmen werken en dat de banden in goede staat zijn. Meestal wordt de step geleverd met de batterij grotendeels opgeladen, maar als u volgens het boekje wilt spelen, moet u de batterij nog steeds volledig opladen voordat u voor de eerste keer gaat rijden.

De gebruikershandleiding is schoon en eenvoudig, en het duurt slechts 5 minuten om eroverheen te gaan. Ik raad u aan dit te doen, omdat het de laatste informatie kan bevatten die specifiek is voor uw toestel en nergens anders wordt behandeld.

Basis, rijden, vouwen

Voordat u kunt rijden, moet u verbind de step met de Ninebot smartphone app. Je kunt veel functies instellen op basis van je voorkeuren (meer daarover in de app-sectie hieronder), maar tijdens je dagelijkse ritten bedien je vrijwel alles via het dashboard van de step, of liever, de enkele aan / uit-knop op het scherm.

Door op de knop te drukken, wordt de step ingeschakeld, en dan schakelt een dubbele druk de snelheidsmodus in, terwijl een drievoudige druk de lichten in- en uitschakelt.

Zowel de versnellings- als de remknoppen zijn duim- gashendels, die naar mijn mening de beste keuze zijn van alle mogelijke knopconfiguraties, omdat ze de meest ergonomische keuze zijn, en in het geval van de Ninebot E45 ook zeer goed reagerend op gebruikersinvoer.

Out of the box, de Ninebot E45 is een kick-to-start step, en vereist dat de step al enige snelheid heeft voordat het gaspedaal in kan trappen en de step kan versnellen. Als je enkele van mijn andere artikelen hebt gelezen, weet je waarom ik denk dat dit een veel betere optie is dan de nulstart (het is veiliger voor vrijwel elk scenario waarbij je de step moet dragen of duwen, en het is ook veel beter voor de batterij).

De step heeft drie snelheidsstanden:

  • eco

  • standaard

  • sport

U kunt ook de cruise control-functie gebruiken, of deze uitschakelen via de app als u dit niet prettig vindt.

Het opvouwen van de step is zo ontworpen dat de gebruiker dat niet doet t hoeft echt niet te veel te bNLken – door het inklappedaal voorin in te drNLken, wordt de vergrendeling van het inklapmechanisme ontgrendeld en kan de step worden ingeklapt. De haak op de stuurpen vergrendelt tegen het achterspatbord wanneer deze is ingeklapt, en je kunt de step ook ontgrendelen met je voet en de stuurpen gewoon omhoog bewegen totdat je de klik hoort. Het stuur zelf vouwt niet, maar dat is niet echt nodig omdat het niet te breed is.

De stuurhoogte is vast, maar het is geschikt voor mensen van bijna elke lengte. Terwijl Ninebot adverteert dat de step geschikt is voor rijders met een lengte tot 200 cm, denk ik dat langere mensen toch eens moeten kijken naar andere steps die zijn ontworpen voor grotere volwassenen.

Het linker stuur herbergt de bel, die zal luid genoeg zijn voor voetgangers (waarschijnlijk niet luid genoeg voor bestuurders in voertuigen).

De step heeft een haak aan de stuurpen die voornamelijk wordt gebruikt voor het vergrendelen van het inklapmechanisme van de step wanneer deze is opgevouwen, maar het is ook erg handig om je tassen of andere spullen aan op te hangen tijdens het rijden.

Levensduur, ontwerp, techniek

Voortzetting van de traditie van eerdere Ninebot-modellen, wordt de E45 geleverd met de herkenbare dikke en robuuste stuurpen, wat zich vertaalt in een goede kwaliteit en structurele integriteit voor de hele step, waardoor deze sterk en duurzaam is. Deze step is ook te huren in luik.

Het frame van de step is gemaakt van een aluminiumlegering van ruimtevaartkwaliteit, terwijl de gegrepen mat op het dek van rubber is om uitglijden te voorkomen. De standaard is vrij dik en stabiel, hoewel ik van mening ben dat hij ook iets langer zou moeten zijn om elke kans te voorkomen dat de step omvalt terwijl hij erop leunt. Het stuur is ook bedekt met rubber met grip en zorgt voor goede tractie, zelfs als je handen beginnen te zweten.

De meest impactvolle beslissing in termen van het ontwerp van de step is om de batterij op de stuurpen te plaatsen.

De voordelen van die beslissing zullen een kleiner en flexibeler dek zijn, dat ook een grotere bodemvrijheid zal hebben, maar ook het feit dat de batterij en de oplaadpoort verder van de grond zullen zijn, waar water en vuil kan ze gemakkelijk binnendringen en beschadigen.

De nadelen zijn dat de step een beetje zwaar aan de voorkant is en niet erg goed uitgebalanceerd vanwege het hogere zwaartepunt.

 

https://nr1elektrischestep.nl/