Bouman buxus
Image default
Banen en opleidingen

Hoe maak je een video over werken in een bedrijf.

Hoe kunnen werkgevers hun bedrijfscultuur onder de aandacht brengen voordat ze aannemen? Een manier is om een ​​video te maken.

Een wervingsvideo is een korte film die de look, feel en authenticiteit van een bedrijf weergeeft om potentiële kandidaten te laten zien hoe het is om voor jou te werken.

Waarom moet u wervingsvideo’s opnemen in uw wervingsproces?

Er zijn verschillende redenen:

Om het personeelsverloop te verminderen

Een hoge omzet kan bedrijven een fortuin kosten. Volgens Gallup verliezen Amerikaanse bedrijven jaarlijks $ 1 biljoen aan vrijwillig vertrek van werknemers. Een van de redenen waarom dit gebeurt, is het gebrek aan cultuur. 46% van de aanvragers zegt zelfs dat cultuur een zeer belangrijke factor is bij hun beslissingen over voor welke organisatie ze werken. Het gebruik van een wervingsvideo is een geweldige manier om kandidaten inzicht te geven in uw cultuur, wat hen zou moeten helpen beslissen of ze voor u willen werken of niet.

Om meer werkzoekenden aan te trekken

De video is niet langer bedoeld voor marketing, het is eigenlijk de heilige graal van HR geworden omdat het een positieve impact heeft op het aannemen van personeel. Het aantal sollicitaties voor vacatures met video is 34% hoger dan voor vacatures zonder video.

Om een ​​groter zoekpubliek te bereiken

Traditionele wervingsmethoden zijn niet langer voldoende om de beste kandidaten aan te trekken. Het gebruik van video’s is een geweldige manier om concurrerend te blijven en een bredere trechter te krijgen. In feite zegt 72% van de mensen dat ze video verkiezen boven geschreven tekst.

Het HR-merk van de werkgever verbeteren

Een foto zegt meer dan duizend woorden, en aangezien de organisatiecultuur als een levend organisme is, kunt u de persoonlijkheid van uw bedrijf nooit met woorden of beelden laten zien.

Om het “mobiele” voordeel te krijgen

Volgens Glassdoor zoekt 58% van de mensen tegenwoordig naar werk op hun telefoon, en 35,3% van de softwareontwikkelaars zoekt naar nieuwe vacatures met hun mobiele telefoon.

Diverse wervingsvideo’s ter inspiratie

Als je wat inspiratie nodig hebt voordat je begint met het maken van je eigen wervingsvideo, dan zijn hier vijf HR-video’s die erkenning verdienen.

Enova

Op hun video staan ​​medewerkers die oprecht blij zijn met hun werk, wat geweldig is omdat het het heel authentiek maakt. Ze richten zich op wat een bedrijf uniek maakt: goede carrièremogelijkheden (een aspect dat kandidaten vaak waarderen), jobdiversiteit en teamwork.

Appian

Appian inspireert met Vogue’s 73 Vragen-video. Het bevat vertegenwoordigers van bedrijfsontwikkeling die een paar persoonlijke vragen beantwoorden, zoals wat ze net hebben gegeten tijdens de lunch en hoe hun leven eruitziet buiten het werk. De video laat zien wat voor mensen er in het bedrijf werken en hoe hun dagelijkse werk eruitziet. Een ontspannen sfeer die een goede weerspiegeling kan zijn van de werkcultuur.

Dropbox

Dropbox HR-video’s zijn buitengewoon vermakelijk. Het heeft poppen in plaats van mensen, wat het erg gedenkwaardig maakt. Ze vertellen waarom het geweldig is om bij Dropbox te werken als iedereen mensen noemt als de grootste troef van het bedrijf, wat heel goed aansluit bij hun organisatiecultuur. Er is ook sprake van de Dropbox-voordelen waarvoor het merk bekend staat, zoals gratis eten, gratis fitness en meer.

Shopify

Shopify heeft een iets andere aanpak gekozen dan de eerder genoemde merken. Ze laten hun CEO en RK-manager zien, maar geven geen informatie over het bedrijf zelf. Het is erg grappig, wat laat zien dat hun bedrijfscultuur ontspannen is en dat het oké is om zichzelf niet altijd serieus te nemen.

Apple

De video van Apple is echt goed gemaakt, wat geen verrassing is. Het is sterk gericht op het identificeren van het type kandidaten waarnaar ze op zoek zijn: mensen die de beste zijn in hun vakgebied of die het potentieel hebben om de beste te zijn. Dit zegt veel over hun bedrijfscultuur, die draait om excellentie. De video bevat ook meertalige medewerkers, die de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf benadrukken.

De beste IT-bedrijven en marktspelers gebruiken video om meer talent aan te trekken, als het voor hen werkt, werkt het ook voor jou! Evenzo kan een wervingsbureau deze techniek toepassen om kandidaten te werven.

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/

Gerelateerde artikelen

Commercieel administratief bediende

Job in Bouwsector

7 belangrijkste loopbaanfouten van jonge professionals