Bouman buxus
Image default
Afvalverwerking

De grote voordelen van een bouwcontainer

Bij veel klussen zoals verbouwen, tuinieren of ontspullen, komt afval vrij. Hop in de auto en naar de milieustraat of als je die hebt in het karretje. Maar het kan ook anders: bestel een container. Dat kost toch geld? Ja, maar het heeft ook flink veel voordelen.

Veiligheid

Het belangrijkste voordeel van een vuilcontainer is toch wel de veiligheid. Als je vuil naar de milieustraat gaat brengen, dan blijft het ergens liggen, tot je het weg gaat brengen. Rondzwervend bouwafval is een van de grootste oorzaken van werkongevallen. Je kan erover vallen, in iets scherps gaan staat, maar het kan ook in de weg liggen waardoor je minder goed een handeling kan doen en er dan iets fout gaat.

Een opgeruimde werkplek werkt veel efficiënter omdat je overal bij kan en je minder snel dingen kwijtraakt. Eigenlijk zou je continu de plek waar je aan je bezig bent moeten opruimen. Maar waar laat je het afval? In een bouwcontainer. Die staat op een voor jou handige plek en je kan er altijd direct je afval in gooien. Je bent er gelijk van af, het ligt niet meer in de weg en je kan er niet meer over vallen.

Tijdsbesparing

Een ander groot voordeel is de winst in tijd. Je gooit je afval in de container en je bent er direct vanaf. Als je het naar de milieustraat brengt, dan moet je het meestal eerst op een bepaalde plek leggen, daarna til je het in de auto/aanhangwagen en daarna in de containers bij de werf. Je hebt al het afval meestal minimaal 3 keer in je hand. Dit kost tijd die je veel beter ergens anders aan kan besteden.

Meestal is het druk bij de gemeentewerf en moet je op elkaar wachten. Vaak is er ook controle om te controleren dat je geen dingen in de verkeerde bak gooit wat ook vertraging kan opleveren. En niet te vergeten heb je bij de milieustraat de welbekende rijen naar de werf toe. Het is vaak niet vreemd als je een half uur of uur in de file staat naar het terrein. En dan moet je er ook nog naartoe en weer terugrijden. Als je alles bij elkaar optelt, kost en trip naar de milieustraat erg veel tijd. Als je een dag klussen hebt gepland en je bent de helft van die tijd bezig met je afval wegbrengen, dan is dat gewoonweg zonde.  

https://www.wastenet.nl/