Bouman buxus

Blog

Beton-delen gebruiken in jouw tuin

Boumanbuxus

Betondelen zijn verkrijgbaar in diverse vormen. Met deze betonnen vormen kun je direct aan het bouwen. Hetzij wanden maken, hetzij traptredes in de tuin maken, en vele vele andere toepassingen zijn mogelijk met betondelen in U-vorm of in een L-vorm. In dit artikel kijken we naar de toepassingen van betonnen L-elementen. Het klussen en aanleggen van velerlei tuinobjecten wordt hiermee een stuk eenvoudiger gemaakt. 

Het voordeel van het gebruiken van L-elementen

Het gebruiken van betonnen L-elementen is niet voor niets populair. Je ziet deze elementen veel terugkomen in tuinen en andere buitengebieden. Doordat de L-elementen voorzien zijn van een platte voet, blijven ze erg stevig vaststaan. Over de voet van het element wordt zand of grond gestort om te zorgen dat de muur niet kan omkiepen. Zodra alle muren geïnstalleerd zijn heb je ook de mogelijkheid om ieder element nog te verlijmen of te metselen, maar zelfs zonder verlijming blijven de L-elementen netjes staan.

Doordat de L- elementen modulaire zijn, zijn ze geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. Het enige wat je vooraf hoeft te doen is de ruimte op te meten om te zorgen dat je genoeg elementen in huis haalt om het hele muurtje mee te bouwen.

De levensduur van betonnen L-elementen

Betonnen L-elementen hebben een erg lange levensduur. Beton is een materiaal wat extreem duurzaam is. Het wordt onder andere gebruikt om funderingen voor huizen van te maken die uiteindelijk honderden jaren goed blijven. Het materiaal is zowel geschikt voor binnen als buiten en kan tegen de hitte van de zomer en de kou van de winter.

Betonnen L- elementen hebben bijna geen onderhoud nodig, maar om de levensduur van de elementen te verlengen kan je enkele onderhoud stappen ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld om het half jaar de betonnen blokken schoonmaken om de groei van onkruid of mos tegen te gaan met een middels als ‘Biomos‘. Effectief algen verwijderen zonder het beton poreus te maken met een hoge drukspuit.

 

 

https://www.l-elementen.nl/