Bouman buxus
Image default
Aanbiedingen

Agile werken en leren – een perfecte match?

manifesto for agile development

Agile werk, agile manier van denken en mensen die Agile leren. Het woord agile is nu gebruikelijk en de toestand van modewoorden is voorbij. Agile is de manier geworden waarop meer bedrijven werken. Lange tijd niet alleen op de IT-afdeling, maar in de hele organisatie. Als u een organisatie bent die ervoor kiest om Agile te gebruiken, moet u dan dit leren?

Agile werk lijkt voor veel organisaties de standaard te zijn geworden, maar waarom is werk zo populair? De voordelen van Agile werken zijn duidelijk en de uitkomstcomponent is de belangrijkste drijfveer. Iedereen kent eindeloze voorbeelden van projecten en voldoet aan het einde van de reis niet meer aan de behoeften van vandaag, omdat het oorspronkelijke plan in de loop van de tijd verouderd is.Door in kleinere stappen te werken en (gedeeltelijke) werkresultaten te leveren en te testen of deze resultaten voldoen aan de wensen van de klant en de uiteindelijke resultaten, zoeken en vinden we snellere, creatievere en meer pragmatische oplossingen. Veranderingen als gevolg van technologische ontwikkelingen, globalisering en/of economische omstandigheden worden steeds sneller en u kunt de leidende positie van uw organisatie behouden door flexibel op deze veranderingen in te spelen.

Geschiedenis Agile Manifesto

Veel software-experts sluiten zichzelf een paar dagen op in de besneeuwde bergen van Utah omdat ze van mening zijn dat softwareontwikkeling handiger en nuttiger werk kan opleveren dan voorheen.

Op deze conferentie werd een verklaring afgelegd over hoe efficiënt en snel de beste resultaten kunnen worden behaald in softwareontwikkelingsprojecten. In plaats van een gedetailleerd plan op te stellen, het plan vervolgens uit te werken en vervolgens geleidelijk door te voeren tot het project is afgerond, maar in een klein (multidisciplinair) team met een korte afstandssprint om (gedeeltelijke) resultaten te verwerken en altijd de uiteindelijke verwachte resultaten te weerspiegelen. Komen.

Agile werk binnen de hele organisatie

In veel organisaties heeft de IT/ontwikkelafdeling zeker eerst de agile werkwijze overgenomen. Het is logisch om elders op de IT-afdeling over te schakelen op agile werk. In eerste instantie klinkt agile HR of agile marketing misschien vreemd, maar in een snel veranderende wereld zijn (traditionele) workflow meestal niet meer voldoende omdat ze te traag of te onhandig zijn. Als je niet kunt reageren op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en veranderende klantbehoeften, dan mis je al snel de kans. Dit werkt niet alleen voor IT, maar ook voor andere delen in de organisatie.

Agile organisatie met leerflexibiliteit

De eerste is de definitie: leerbehendigheid is het vermogen van mensen om snel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen en toe te passen in de praktijk op basis van nieuwe ervaringen. Het is een vorm van leren of veranderen van vermogen of leren of veranderen van potentieel. Mensen die hoog scoren in Agile leren, leren steeds meer in nieuwe situaties. Ze weten meer uit hun eigen ervaring te halen en zijn constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze hebben feedback nodig om patronen in onbekende situaties te leren en herkennen, en anderen effectief te gebruiken om ervaring te begrijpen en te begrijpen.

https://www.webdeveloper.today/2022/12/the-time-of-stock-images-is-over.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/development.html