Bouman buxus

Blog

Verwerk je trauma met Somatic experiencing in Nijmegen

Boumanbuxus

In het verleden heb je misschien wel iets meegemaakt wat je nog niet helemaal hebt kunnen verwerken. Dat kan komen doordat je het probeert te vergeten of het hebt weggestopt. Onbewust heb je de situatie niet verwerkt wat zorgt voor zorgwekkende hindernissen in je dagelijkse leven. Het schrikken van een hard geluid kan bij jou al herinneringen oproepen en sommige situaties zorgen ervoor dat je compleet van de kaart bent. Je moet deze gebeurtenissen niet langer wegstoppen, maar deze trauma’s moet je verwerken zodat je verder kunt met je leven door Somatic experiencing Nijmegen. 

Probleem aanpakken

Somatic experiencing in Nijmegen kan je helpen met de juiste aanpak voor jouw probleem. Op een gebeurtenis kan je op verschillende manier reageren. Somatic experiencing in Nijmegen onderzoekt eerst wat het probleem is en op welke manier jij hier vervolgens op reageert. Door te analyseren hoe jij reageert, kan Somatic experiencing in Nijmegen een persoonlijk behandelplan opstellen om jou zo snel mogelijk van je traumatische ervaring af te helpen en een schone en nieuwe blik op de toekomst geven, zonder allerlei gedachten die in je hoofd blijven rondzweven. 

Speciale therapie

Somatic experiencing Nijmegen gebruikt een speciale therapie om jou van je trauma af te helpen. Bij de therapie wordt goed gekeken naar de overlevingsreacties die wordt gezien bij dieren. Het kan zijn dat je juist gaat vechten, dat je in een staat van bevriezing komt of dat je van het probleem wil vluchten. Doordat je in je lichaam een bepaald gevoel hebt bij een gebeurtenis word je daardoor leeggezogen. Somatic experiencing Nijmegen helpt je de negatieve energie uit je lichaam te halen, waardoor jij de situatie steeds makkelijker kunt gaan loslaten. Somatic experiencing Nijmegen kijkt verder dan het probleem en past de therapie toe die bij jou het beste van toepassing is. Zo word je individueel op de beste manier geholpen met Somatic experiencing in Nijmegen.