Bouman buxus
Image default
Auto’s en Motoren

Porsche

Het jaar was 1931, de datum was 25 april. Op deze dag heeft Ferdinand Porsche zijn gelijknamige autobedrijf opgericht. De eerste auto die hieruit voortkwam was de Porsche 64, deze auto werd gebouwd in 1938. In dit tijdperk waren de nazi’s aan de macht en Hitler wilde een betaalbare auto voor het volk. Ferdinand Porsche was de aangewezen persoon voor dit project. Ferdinand moest zijn visie voor snelle en gestroomlijnde auto aan de kant zetten voor dit project. Door dit project is de Volkswagen Kever tot stand gekomen, een waar icoon op de weg, maar hier bleef het niet bij. Na de oorlog kon Ferdinand zich weer focussen op zijn droom en daar was hij dan in 1948, de Porsche 356. Dit is de auto waarmee Porsche zich heeft kunnen onderscheiden van andere autoproducenten. Een snelle, mooie en sportieve wagen met extreem goede specificaties voor zijn tijd. 

De Porsche 911

In 1964 heeft Porsche echt zijn stempel gedrukt op de automarkt met de welbekende 911. Deze auto had een ontzettend tijdloos design en ook weer zeer goede specificaties. Deze auto was daadwerkelijk een held op de weg, iedereen wilde deze auto hebben. Het was dan ook door deze wagen dat Porsche uitgroeide tot het sportieve luxe merk wat het vandaag is. De huidige 911 heeft nog steeds dezelfde designtaal als die van vroeger en daar houden de klanten van. Een moderne Porsche is van alle gemakken voorzien, of je nou voor de Cayenne gaat of de 911, het zijn stuk voor stuk luxe racemonsters.

 

Porsche is een merk dat erg geliefd is en al enige tijd bestaat. Ook tweedehands zijn er dan ook voldoende aantrekkelijke Porsches te vinden. Koop je zo’n auto tweedehands, controleer dan wel even goed de staat van de auto. Zo voorkom je dat je straks pech hulp nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Healthy Seas in 2021 ook actief met opruimwerkzaamheden bij IJmuiden

Rittenregistratie: ook de route die wordt gereden wordt precies geregistreerd.

Een goede rijschool in de regio Wassenaar