Bouman buxus
Image default
Verbouwen

KLIC-melding makkelijk maken

Het is bijna zomer en dat betekent dat je weer heerlijk kunt genieten van de tuin. Vrienden ontvangen en heerlijk wat drinken in de prachtige tuin. Is je tuin wel toe aan een make-over en wil je bijvoorbeeld een zwembad aanleggen? Grote kans dat je hiervoor machinaal moet graven met een graafmachine. Voordat je begint met graven is het van een groot belang dat je de juiste vergunningen hebt. Daarnaast moet er een KLIC-melding gemaakt worden, zodat je meer informatie krijgt over de leidingen en de kabels. De KLIC-melding moet worden gemaakt bij het kadaster en deze zoekt de informatie uit. Een KLIC-melding kost ongeveer 10 euro en is 20 werkdagen geldig. Maar waarom is het van belang dat je een KLIC-melding maakt? In dit artikel gaan we dat uitgebreid behandelen zodat je meer te weten komt over het maken van een KLIC-melding 

Waarom is een KLIC-melding van belang? 

Het is tegenwoordig verplicht om een KLIC-melding te doen wanneer je begint met machinaal graven. Met machinaal graven bedoelen we natuurlijk boormachines en graafmachines. Onder de grond ligt namelijk een onzichtbaar uitgebreid netwerk van leidingen en kabels. Wanneer je aan het graven bent, is er een grote kans dat deze geraakt worden. Met de graafmachine maak je de kabels waarschijnlijk kapot en dit kan grote gevolgen met zich mee brengen. Wanneer je graaft zonder een KLIC-melding, kun je een hoge boete verwachten en je moet eventuele schade terugbetalen. Met een KLIC-melding ontvang je gedetailleerde informatie over de bodem waar je gaat graven. Je kunt met deze informatie ervoor zorgen dat er geen schade wordt veroorzaakt. 

KLIC app 

Wist je dat een KLIC-melding digitaal beschikbaar moet zijn voor je en je werknemers? Iedereen die graaft op de locatie van de KLIC-melding moet dit kunnen inzien. Het is wettelijk verplicht om de KLIC-melding digitaal beschikbaar te stellen voor je werknemers op de locatie. Er zijn verschillende KLIC app aanbieders op het internet, die de meldingen voor je kunnen beheren. Je kunt via de KLIC app verschillende KLIC-melding bekijken op een interactieve kaart. De KLIC app is vaak beschikbaar op verschillende apparaten zoals computers en smartphones. 

https://misterklic.nl/