Bouman buxus
Image default
Woning en Tuin

Je tuin voorzien van groen

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, dan wil je de tuin natuurlijk op de juiste manier inrichten. De tuin is namelijk ingericht naar de wensen en eisen van de vorige bewoner en de kans is groot dat jij hier iets aan wilt veranderen. Veel mensen kiezen ervoor om veel groen in de tuin aan te brengen. Dit heeft ermee te maken dat groen voor rust en ontspanning kan zorgen. Je kunt je tuin op verschillende manieren van groen voorzien. Welke manieren dat zijn, kun je achterhalen door dit artikel te lezen. 

Kies voor het aanbrengen van struiken 

Veel mensen willen geen schutting in de tuin plaatsen omdat ze dit niet mooi vinden. Dat is begrijpelijk, maar je wilt ook niet dat de buren in jouw tuin kunnen kijken. Gelukkig is er een andere oplossing en dat is het aanbrengen van verschillende struiken die vrij hoog kunnen worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een fagus sylvatica. Dit is een prachtige struik die enkele meters hoog kan worden. Het is fijn dat je vrijwel overal een Fagus Sylvatica kopen kan. Je kunt hier namelijk voor bij vrijwel ieder tuincentrum terecht. 

Een grasveld aanleggen 

Het is niet de bedoeling om de gehele tuin te bestraten als je groen wilt aanbrengen, want dat zorgt voor het verkeerde effect. Je kunt het beste een grasveld aanleggen en dit combineren met een soort bestrating. Een voordeel van het aanleggen van een grasveld, is dat je een grasveld goed kan combineren met een beukenhaag. Wil je voldoende groen aanbrengen? Dan kun je dus het beste een beukenhaag kopen bij een tuincentrum. Een van de nadelen van het aanbrengen van een grasveld, is dat een grasveld regelmatig onderhouden moet worden.

Schakel een hoveniersbedrijf in 

Lijkt het inrichten van een tuin je niets of ben je bang om iets verkeerd te doen? Dan is het verstandig om eens contact op te nemen met een hoveniersbedrijf. Veel mensen denken dat een hoveniersbedrijf alleen gespecialiseerd is in het onderhouden van tuinen, maar zij zijn vaak ook gespecialiseerd in het ontwerpen en inrichten van tuinen. Houd er wel rekening mee dat het inrichten en laten ontwerpen van een tuin erg prijzig kan zijn, vooral als je bepaalde eisen en wensen hebt. Voor een prijsopgave of een prijsindicatie kun je het beste contact opnemen met verschillende hoveniersbedrijven.