Bouman buxus
Image default
Aanbiedingen

Hoe is Lego ontstaan?

Het verhaal van Lego begint bij de oprichter, Ole Kirk Christiansen (1891-1958). Hij was een gepassioneerde timmerman uit Denemarken die in 1932 begon met het maken van houten speelgoed. Hij had een visie voor het maken van hoogwaardig en educatief speelgoed voor kinderen, die hij nastreefde door in 1934 zijn bedrijf “Lego” op te richten. Christiansen noemde zijn bedrijf door het combineren van de Deense woorden “LEg GOdt”, wat “goed spelen” betekent.

De evolutie in de tijd

Ole Kirk Christiansen begon met het produceren van een eenvoudig in elkaar grijpend houten blokspeelgoed, geïnspireerd op traditionele Europese bouwstenen. Billund, Denemarken zette de erfenis van dit houten speelgoed voort tot 1949, toen uiteindelijk kunststof spuitgieten werd geïntroduceerd om de beroemde kleurrijke plastic blokken te produceren. Sindsdien is Lego doorgegaan met het uitbreiden en ontwikkelen van zijn herkenbare steenvormen, terwijl het thematische speelsets lanceerde, zoals avontuur en ruimtelijnen, populair door tv-shows en films. Het merk heeft zich ook gewaagd aan de ontwikkeling van videogames door games te maken op basis van hun eigen speelsets die fans meer creatieve mogelijkheden bieden. In 2020 vierde Lego met trots zijn 80ste verjaardag en blijft het een van ’s werelds meest geliefde speelgoed voor zowel kinderen als volwassenen.

Lego blijft een favoriet onder kinderen van alle leeftijden

Wat Lego zo bijzonder maakt, is dat het kinderen aanmoedigt om creatief te zijn met hun spel. Ze kunnen alles bouwen wat ze maar bedenken – van kastelen en robots tot ruimteschepen en boten! De kleurrijke in elkaar grijpende blokken helpen ook bij het aanleren van elementaire probleemoplossende vaardigheden. Voor volwassenen bieden de sets een geweldige manier om een band met hun kind op te bouwen, maar ook om stress te verlagen en aan de oog-handcoördinatie te werken.

Ben je benieuwd hoe je het meeste uit Lego kunt halen, dan kun je meer informatie halen uit dit artikel. Hierin wordt ook aangegeven dat Lego zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen.

Lego’s impact op onze cultuur vandaag

De populariteit van Lego is in de loop der jaren exponentieel gegroeid, waardoor er een hele subcultuur omheen is ontstaan. Van congressen en meetups tot blogs en zelfs aangepaste creaties die te koop zijn, de mogelijkheden zijn eindeloos voor fans van alle leeftijden. Lego is ook een krachtig hulpmiddel geweest bij het lesgeven, aangezien de meeste scholen het nu in hun klaslokalen gebruiken om leerlingen te betrekken en samenwerking te bevorderen.

Het is geen verrassing dat het iconische speelgoed geliefd blijft bij kinderen van alle leeftijden. Al meer dan 80 jaar biedt Lego een eindeloze hoeveelheid creatieve mogelijkheden en inspireert het generaties over de hele wereld met zijn tijdloze en iconische ontwerp. Met zijn steeds evoluerende producten zal Lego fans zeker nog vele jaren blij maken.