Bouman buxus
Image default
Meubels

Dingen die je productiviteit op het werk kunnen verhogen

Dingen die je productiviteit op het werk kunnen verhogen

Rugpijn komt veel voor bij mensen die de hele dag achter een bureau werken. Dat is echter niet het enige probleem. Je productiviteit zal ook afnemen als je pijn hebt dat wordt veroorzaakt door te lang zitten. Het is niet alleen een serieus probleem voor je gezondheid, maar ook voor het bedrijf waar je werkt. Als je zoiets overkomt, moet je iets doen om dat probleem op te lossen. Of het nu gaat om het hebben van een draaifauteuil of om wat tijd te nemen om te ontspannen, het is allemaal goed als ze je kunnen helpen je productiviteit te verhogen. De volgende zijn enkele dingen die je kunnen helpen je productiviteit op het werk te verhogen.

Een draaistoel aanschaffen

Een comfortabele stoel is belangrijk voor je werkomgeving. Als het je niet bevalt waar je op zit, of het is structureel niet in orde, dan lijdt je productiviteit eronder. Met een hoogwaardige draaistoel kun je je omdraaien, opstaan ​​en rondlopen en andere dingen doen terwijl je op de computer werkt. Het vertrouwde design van de draaistoel doet denken aan een schoolbank, met aan weerszijden een armleuningen en rugleuning. Het belangrijkste kenmerk is dat je in elke positie comfortabel kunt zitten, of je nu op de computer typt of iets anders doet.

De tijd nemen om te ontspannen

Het is gemakkelijk om zo vast te zitten aan het werk dat je nauwelijks tijd hebt om iets anders te doen, laat staan ​​om te ontspannen. Helaas kan dit contraproductief werken. Studies tonen aan dat mensen die de hele dag geen pauzes nemen, minder productief zijn dan degenen die dat wel doen. Daarnaast zijn experts het er ook over eens dat dit komt omdat ze meer gefocust zijn op de stress van hun werkdruk dan op het eigenlijke werk zelf. En als je het extreem druk hebt, kom je misschien in de verleiding om de pauze helemaal over te slaan. Om de productiviteit hoog te houden en jezelf de broodnodige ontspanningstijd toe te staan, kun je proberen om elk uur een paar minuten te nemen om diep te ademen en je gedachten te laten afdwalen. Deze activiteit zal je hoofd leegmaken, waardoor je achteraf helderder kunt nadenken. In dit geval is het het beste om een ​​ relaxstoel te hebben om deze activiteit te ondersteunen. Met zo’n stoel kun je de ontspanning die je nodig hebt optimaal krijgen.

Afstand houden tot je computer of documenten

Een ander ding dat je productiviteit op het werk kan verhogen, is door je computer of documenten op een ideale afstand te houden. Je kunt dus proberen om even weg te gaan van je bureau. Een kantoor met een grote vergadertafel is hiervoor een prima plek, zeker als deze goed verlicht is. Als je gaat zitten om te schrijven of wat onderzoek te doen, ruim dan alles van de tafel en sleep je stoel naar het midden van de tafelcirkel. Je zult verrast zijn hoeveel meer je kunt doen door rechtop te zitten en naar buiten te kijken dan door over je computerscherm te leunen. Bovendien voelt het natuurlijker aan dan werken op een laptop. Natuurlijk kan deze truc beter worden gedaan als deze wordt ondersteund door een goede leesstoel.