Bouman buxus
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over competitive gaming

Competitive gaming is erg populair onder de game fanaten. In deze blog zoomen we in op wat competitive gaming is en leggen we uit waaraan je moet denken bij het aanschaffen van een gaming monitor zodat je de spellen optimaal kunt spelen.

Competitive games, ook wel e-sports genoemd, zijn een steeds populairder wordend fenomeen in de wereld van de gaming. Of het nu gaat om first-person shooters, multiplayer online battle arenas (MOBA’s) of fighting games, steeds meer mensen nemen deel aan competities en toernooien om hun vaardigheden te tonen en te strijden voor prijzengeld en eer. 

Een van de belangrijkste aspecten van het spelen van competitive games is het hebben van een goede gaming monitor. Hieronder sommen we enkele belangrijke aspecten op waarmee rekening moet houden bij het kiezen van een beeldscherm voor competitieve gaming:

Verversingssnelheid

Een eerste aspect om rekening mee te houden in de verversingssnelheid. Een hoge verversingssnelheid betekent dat het beeldscherm beelden sneller kan verversen, waardoor er minder ghosting of trailing effecten zijn. Bij trailing effecten laten beelden op een scherm een spoor achter nadat ze zijn verplaatst, dat kan erg nadelig zijn tijdens het gamen. Een goede verversingssnelheid is vooral belangrijk bij snelle actiespellen zoals FPS’s.

Responsetijd

De responsetijd is de hoeveelheid tijd die het beeldscherm nodig heeft om een kleur te veranderen. Een lage responsetijd betekent dat de beelden sneller worden weergegeven, waardoor er minder motion blur is. 

Resolutie

Ook belangrijk is de resolutie van een monitor. Een hoger beeldschermresolutie betekent dat er meer pixels op het scherm zijn, waardoor de beelden scherper zijn. Dit is vooral belangrijk bij spellen met veel details, zoals MOBA’s en RPG’s.

Ingebouwde technologie

Sommige beeldschermen hebben ingebouwde technologieën zoals G-Sync of FreeSync, die de verversingssnelheid en responsetijd kunnen verbeteren. 

Grootte

Een groter beeldscherm kan een groter speeloppervlak bieden, maar dit kan ook betekenen dat de beelden minder scherp zijn. Het is aan te raden om te kiezen voor een schermgrootte van minimaal 24 inch aangezien dit een fijne kijkafstand biedt en er voldoende ruimte is voo beelddetails. Grote monitoren zoals 27 inch of 32 inch kunnen ook aangenaam zijn. Hierbij moet je alleen wel rekening houden met dat deze grotere schermen ook een grotere afstand vereisen voor een comfortabele weergave. 

Het aanschaffen van een gaming monitor

Aan de hand van deze tips kun je samen met je eigen eisen op zoek gaan naar de juiste gaming monitor. Wanneer je een gaming monitor gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat je dit bij een betrouwbare partij doet, zoals Azerty, waar je verzekerd bent van de beste kwaliteit en een goede garantie.

https://azerty.nl