Bouman buxus
Image default
Aanbiedingen

Koeling Vermogen

Split AC is meestal ontworpen voor grotere kamers, omdat ze de mogelijkheid hebben een kamer sneller te koelen. Raam AC’s zien er compact uit en zijn het meest geschikt voor kleine kamers.

Energieverbruik

Het energieverbruik hangt sterk af van de beginwaarde. Hoe hoger het startcijfer, hoe efficiënter uw airco is. Een 5-start AC verbruikt minder energie, bijna 10% minder dan een 4-start AC. Er is een verschil van 10% in energieverbruik bij een verhoging met één ster. Dus als u een AC koopt voor een kleine kamer en normaal gebruik, is een 3-sterren 1,5-ton raam AC uw ideale keuze. Maar als u een AC koopt voor een grotere ruimte die 15 uur per dag zal draaien, schakel dan over op een 5-sterren split AC om meer energie te besparen.

Geluid

Wat lawaai betreft, produceren split AC’s weinig tot geen lawaai, terwijl raam AC’s veel lawaai produceren. Als de airco tegen het raam werkt, produceren ze lawaai. Daarom is split AC de perfecte keuze voor kantoorruimtes of zelfs als aanvulling op uw moderne woninginrichting.

Onderhoud

Window AC is een typisch onderhoudsarm elektronisch goed dat vrij eenvoudig te onderhouden is omdat alle onderdelen compact zijn ontworpen. Split AC daarentegen vereist onderhoud met een goed tijdsinterval met behulp van een expert of professional. Als het gaat om het oplossen van problemen, is split AC ook veel belangrijker dan window AC. Kijk voor uw onderhoudstips of nieuwe airco op Piest.nl.

Het punt

Beide AC units zijn efficiënt in termen van de beste gebruikerservaring. Natuurlijk hebben beide hun voor- en nadelen, het hangt van u af welke u in huis haalt. Ook het budget speelt hier een belangrijke rol. Als je een laag budget hebt, ga dan voor een raam AC. Maar als u een AC wilt die past bij de moderne ruimte van uw kamer, moet split AC uw keuze zijn. 

https://www.piest.nl/