Bouman buxus
Image default
Banen en opleidingen

7 belangrijkste loopbaanfouten van jonge professionals

vacatures

1. Doe niets tot je afstuderen
Een diploma van een prestigieuze universiteit is niet de meest opvallende regel in een cv, en het is over het algemeen moeilijk om het hoge potentieel ervan op papier aan te tonen. In het echte bedrijfsleven heeft ervaring de hoogste prioriteit. De grootste fout in je carrière is om de aankoop uit te stellen en te hopen dat je een geweldige baan vindt met alleen een theoretische achtergrond. De waarheid is dat in de strijd om een ​​goede positie een geraspte kalach met voltooide projecten zal winnen. Of je klasgenoot, die bijna voor alle examens niet slaagde, op stage na paren verdween en erover schreef in zijn cv. Begin daarom met het voorbereiden van sleeën vanaf de juniorjaren – zoek stages, neem deel aan case-kampioenschappen, studentenprojecten van je universiteit. Zoek naar mogelijkheden om echte werkervaring op te doen en kom niet in de 92% van de studenten die daardoor geen goede baan kunnen krijgen.
2. Neem loopbaanbeslissingen alleen op basis van geld
Jonge professionals zetten vaak koers naar meer inkomsten, waarbij ze andere belangrijke factoren negeren. Er zijn maar weinig mensen die willen werken “voor voedsel”, maar als je aan het begin van je carrière staat, moet je op andere dingen vertrouwen. Ja, we hebben allemaal financiële behoeften, maar een carrière is een lang spel. Een loopbaanstrategie en langetermijnberekening zijn precies de investeringen die zich in de toekomst meer dan terugbetalen. En stel geluk niet gelijk aan geld. Denk aan de woorden van Steve Jobs, oprichter van het meest waardevolle bedrijf ter wereld: “Je baan zal veel ruimte in je leven in beslag nemen, en daarom is de enige manier om echt tevreden te zijn met het leven, te doen wat jij geweldig vindt. . En de enige manier om iets geweldigs te doen, is te houden van wat je doet. ” Volg in het algemeen je hart, niet een hoog salaris, en geld zal een aangename aanvulling op je levenswerk worden.
3. Negeer de geldkwestie
Als de regel “werkervaring” nog leeg is, is het gemakkelijk om naar het andere uiterste te gaan. Soms willen jonge professionals zo graag een baan krijgen dat ze niet eens stotteren over geld. “Wat een zegen dat ik werd uitgenodigd voor een interview!” – denkt de student van gisteren en durft het woord “salaris” niet uit te spreken. Vergeet vóór het interview niet te bestuderen hoeveel concurrerende bedrijven aanbieden in dezelfde functie, en aarzel niet om tijdens de ontmoeting met een potentiële werkgever te vragen naar salarissen, bonussen, bonussen en andere voorwaarden. Het is belangrijk om alle omstandigheden te leren kennen terwijl u nog aan de kust bent, om niet teleurgesteld te zijn. Onthoud dat het bedrijf u net zo hard nodig heeft als u het nodig heeft.
Stel Alyona Vladimirskaya gratis een vraag op het Anti-Slavery-forum: “Hoe vind je een baan met een goed salaris als je geen ervaring hebt?”
4. Ga met de stroom mee
Als je aan het begin van je carrière en leven staat, is het normaal dat je niet weet wat je wilt. Meer dan 35% van de universitair afgestudeerden krijgt banen die niets te maken hebben met hun diploma beroep. Een van de belangrijkste keuzeproblemen bij jongeren is dit: we weten niet wat we moeten kiezen en we haasten ons vaak tussen verschillende carrièrescenario’s. Maar juist de aanwezigheid van een doel bepaalt niet alleen succes, maar ook geluk. Onderzoek toont aan dat de gelukkigste mensen ter wereld mensen zijn met een duidelijk doel. Daarom is het zo belangrijk om te leren hoe je ze terug kunt plaatsen in je studententijd en nu al te proberen te begrijpen wat je echt wilt.
5. Vergeten dat er een wereld is buiten het werk
Het is in de mode om nu een workaholic te zijn. Veel jonge carrièremakers geloven dat een achturendag voor zwakkelingen is en offeren vrije dagen op voor werktaken. Het meest trieste is wanneer niemand je werk 24/7 waardeert, en de vereisten voor degenen die klaar zijn om letterlijk op het werk te leven, nooit afnemen. Vergeet niet – onredelijke stress maakt ons nerveus en gewoon ongelukkig. Bovendien zal een dergelijke houding ten opzichte van jezelf uiteindelijk niet alleen gezondheidsproblemen met zich meebrengen, maar ook leiden tot een doodlopende carrière – als je je hele leven aan het werk bent, stop je met ontwikkelen. Carrière-expert Bernard Marr geeft in zijn LinkedIn-artikel dit voorbeeld voor beruchte workaholics: “Stel je eens een man voor die op zijn sterfbed zegt:” Verdomme, ik had meer tijd op mijn werk moeten doorbrengen! “

6. Verander te vaak van baan
Een interessanter vooruitzicht doemt op aan de horizon, en je rent om een ​​verklaring naar je baas op tafel te gooien? Millennials hoppen graag van de ene baan naar de andere. Onderzoek toont aan dat de afgestudeerden van vandaag een dozijn of meer banen hebben gehad op de leeftijd van 30 jaar. Er is niets mis met het zoeken naar andere carrièremogelijkheden en nieuwe ontwikkelingspaden, vooral als je jong bent. U moet zich echter nog steeds concentreren op uw carrièredoel en elke baan en ontslag goed afwegen. Ten eerste, omdat onbezonnen jobhopping uw cv naar de mand van de recruiter kan sturen met het merkteken “regelmatig van baan wisselen”. Ten tweede heeft een werknemer die lange tijd in een organisatie heeft gewerkt, een grotere kans om leider te worden. Volgens een recentelijk door Harvard Business Review gepubliceerde studie vergroot uw inzet voor één bedrijf uw kansen om in de directievoorzitter te zitten. Na analyse van de carrièrepaden van alle Fortune 500-CEO’s, ontdekten de onderzoekers dat CEO’s eerder CEO’s waren die al 15 jaar of langer bij het bedrijf werkten.
7. Neem het advies van anderen serieus
Terwijl je jong bent, streeft iedereen ernaar om je het leven te leren (ja, en wij behoren tot hen). Laten we oprecht zijn met elkaar. Het meest eerlijke loopbaanadvies is dit: luister, analyseer, speel met je snor en doe het op je eigen manier. Het starten van een carrière is de beste tijd om risico’s te nemen, regels te overtreden, te proberen en te falen. De overgrote meerderheid van dezelfde Forbes 500-geldzakken begon hun carrière in totaal verschillende tijden, in verschillende economische en technologische omstandigheden, en daarom is hun geheim van succes vandaag misschien niet relevant. Aan de andere kant bereikten velen van hen hun doel juist omdat ze eens niet naar iemands zeer redelijke aanbevelingen luisterden.

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

Digital Merchandising Specialist – Benelux

De beste rijles in Amsterdam vindt u gewoon hier

Restaurant manager